Menu
 

Otrdiena, 12 Februāris 2019

Aizsardzības ministrija iegādāsies 6300 eiro vērtu zemi Ādažu poligona paplašināšanai

Ādažu poligona teritorijas paplašināšanai valdība šajā otrdienā atļāva Aizsardzības ministrijai (AM) iegādāties zemi 6300 eiro vērtībā. Ministrija pirks nekustamo īpašumu "Melnalkšņi" 2,4 hektāru platībā un tikpat lielu zemes platību, kurai dots nosaukums "Zemes gabals Nr. 46". Abi nekustamie īpašumi atrodas Sējas novadā.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Eksportam priekšā izaicinājumu pilns gads

Eksporta izaugsmes palēnināšanos pērn varēja novērot gan preču, gan pakalpojumu pusē. Gada pēdējais mēnesis uzrādīja vienu no vājākajiem sniegumiem visa gada garumā. Gan preču, gan pakalpojumu eksportā decembrī iezīmējās mīnusi salīdzinājumā ar situāciju gadu iepriekš. Preču eksporta vērtība samazinājās par 1,3% (Centrālās statistikas pārvaldes dati), savukārt pakalpojumu eksports eiro izteiksmē saruka par 4,9% (Latvijas Bankas dati).

Lasīt vairāk...

Trešais Latvijas robotikas čempionāta posms Siguldā pulcēs 450 jaunos robotiķus

23. februārī Siguldas Sporta centrā norisināsies 12. Latvijas robotikas čempionāta trešais posms "Siguldas robotu kauss 2019”. Čempionāta mērķis ir pilnveidot bērnu un jauniešu tehniskās zināšanas un prasmes, kā arī veicināt jauniešu interesi par inženierzinātnēm un robotiku. Aizraujošās sacensības un jauno robotiķu sniegumu no plkst. 10.00 līdz 17.00 aicināti vērot visi interesenti.

Lasīt vairāk...

"Swedbank": Vairums turīgo bankas klientu savu labklājības līmeni vērtē ar piesardzīgu optimismu

Kā rāda "Swedbank Private Banking" dati*, šobrīd vairums turīgo klientu savu labklājības līmeni novērtē ar piesardzīgu optimismu, norādot, ka tas saglabājies nemainīgs (52%). Savukārt kopumā trešā daļa (35%) pauž, ka pēdējā gada laikā viņu labklājība augusi nedaudz (30%) vai pat ievērojami 5%). Kā galvenais iemesls labklājības pieaugumam bijuši veiksmīgi uzņēmējdarbības finanšu rezultāti (atbildi norādījuši 47% aptaujāto), kā arī ieguldījums akcijās vai vērtspapīros (20%) un nekustamajā īpašumā (19%).

Lasīt vairāk...

Policija aiztur iespējamu bērna seksuālu izmantotāju Rīgas reģionā, par kuru skolas psihologs nav ziņojis

Valsts policija (VP) šonedēļ aizturējusi kādu vīrieti aizdomās par nepilngadīgas meitenes seksuālu izmantošanu, lai gan uz meitenes norādēm par nodarījumu skolā iepriekš neviens nebija reaģējis, šajā otrdienā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un aģentūrai LETA atklāja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Lasīt vairāk...

Rēzija Kalniņa: "Ekstrēmākais bija noticēt sev"

Pirms dažām nedēļām Dailes teātra Mazajā zālē notika aktrises un režisores Rēzijas Kalniņas jauniestudējuma – amerikāņu autora Šona Grenana lugas "Alvas sieviete" – pirmizrāde. Šis ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par diviem radošiem cilvēkiem Džoiju un Džeiku, kuri nejauši sastopas savas dzīves krustcelēs, paši pat nenojaušot, cik dziļi viņu sirdis un dzīves tiks savienotas. "Alvas sieviete" ir jau otrais Šona Grenana darbs, ko Rēzija Kalniņa iestudējusi Dailes teātrī, – kopš 2017. gada marta teātra repertuārā ir izrāde "Liec Dievam pasmieties".

Lasīt vairāk...

Daudzsēriju filma "Sarkanais mežs" jau martā nokļūs pie skatītājiem

Daudzsēriju filmas “Sarkanais mežs” pirmizrāde ir gaidīta jau kopš aizvadītā gada vidus. 2. martā pirmās divas sērijas nokļūs pie Latvijas Televīzijas (LTV) skatītājiem. Tas ir stāsts par spraigiem un līdz šim maz zināmiem notikumiem, kas pēc Otrā pasaules kara risinājās Baltijā. Scenārijs balstīts uz patiesiem notikumiem pagājušā gadsimta vidū, kad Lielbritānijas un Padomju Savienības specdienestu savstarpējās cīņas lauks bija arī Latvijas meži.

Lasīt vairāk...

Biznesa inkubatori uzņems jaunos uzņēmējus; aicina uz informatīviem pasākumiem Pierīgā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori izziņo 2019. gada uzņemšanu un aicina jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas un inkubācijas programmām. No 2019. gada 1. marta līdz 20. martam tiks atvērta pieteikumu pieņemšana dalībai pirmsinkubācijas un inkubācijas programmām LIAA Jūrmalas Biznesa inkubatorā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.