Menu
 

20.reizi norisināsies Nacionālā Kino centra 4.maija Latvijas filmu maratons

Valsts svētkos jau 20. reizi notiks Nacionālā Kino centra (NKC) rīkotais tradicionālais 4. maija Latvijas filmu maratons, kas nu jau vairākus gadus tiek rīkots divos paralēlos formātos – klātienē kinoteātrī “Splendid Palace” un visā pasaulē tiešsaistē portālā “filmas.lv”. Abi maratona formāti skatītājiem pieejami bez maksas, un abās programmās zināma uzmanība veltīta faktam, ka tieši maija pirmajās dienās aprit 20 gadi, kopš Latvija uzņemta Eiropas Savienībā, norāda NKC.

Lasīt vairāk...

Foto: Saeimas namā atklāta fotogrāfiju izstāde par godu Latgales kongresa gadadienai

“Latgale ir reģions, kas lepojas ar savu unikālo kultūras mantojumu un identitāti. Latgales cilvēki ir daudzveidīgi un bagāti ar savu valodu un tradīcijām, kas ir būtiska daļa no Latvijas kultūrtelpas,” to uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, ceturtdien Saeimas namā atklājot fotogrāfiju izstādi “Latgalietis XXI gadsimtā” par godu Latgales kongresa gadadienai. Izstādē aplūkojamas 12 autoru fotogrāfijas ar dažādiem Latgales ļaudīm – apskatāmas viņu paražas, tikumi, tradīcijas un rakstura īpašības.

Lasīt vairāk...

Aicina uz Bibliotēku nedēļas pasākumiem Siguldas novadā

No 22. līdz 27. aprīlim Latvijā norisināsies ikgadējā Bibliotēku nedēļa, kas šogad noritēs cikla “Latviešu grāmatai 500” zīmē ar aktivitāšu tēmu “Bibliotēkas un lasīšana”. Bibliotēku nedēļas laikā Siguldas novada bibliotēkas ikvienu aicina uz pasākumiem un izstādēm, informēja novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Igors Linga: Cilvēks ar gadiem nemainās, tikai kļūst gudrāks

Pirms neilga laika Latvijas radiostacijās sāka skanēt dziesma “Trumpis”, kuras mūzikas autors ir pazīstamais mūziķis un grupas “Rebel” dibinātājs Igors Novikovs, savukārt dziesmas tekstu uzrakstījis TV, kino un mūzikas videoklipu režisors un mūzikas producents Igors Linga, kurš ir arī dziesmas videoversijas režisors.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada bibliotēkās norisināsies sarunas ar rakstniekiem

Valsts Kultūrkapitāla fonds atbalstījis Siguldas novada bibliotēkas projektu “Pasākumu cikls “Sarunas bibliotēkā ar rakstniekiem bērniem un jauniešiem”  Siguldas novadā”. Projektā iecerēts rosināt sarunas bērnu un jauniešu vidū par kultūras vērtībām un aktuālajām tēmām literatūrā, veicināt latviešu autoru oriģinālliteratūras lasīšanu, iepazīšanu un popularizēšanu, vēsta novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.