Menu
 

Nākamnedēļ paziņos kino balvas "Lielais Kristaps" nominantus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nākamnedēļ, 3.oktobrī, preses konferencē paziņos šī gada Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominantus, sacīja balvas mediju koordinatore Lote Eglīte.

Nominantus paziņos vairākās kategorijās - "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma", "Labākā īsmetrāžas spēlfilma", "Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma", "Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma", "Labākā animācijas filma", "Labākā TV filma vai seriāls", "Labākā debijas filma" un ar 17 kino ražošanu saistītās profesijās. 

Tāpat konferencē izziņos galvenos balvas "Lielais Kristaps" notikumus, kā arī nosauks balvas par mūža ieguldījumu filmu mākslā saņēmēju.

Preses konference notiks plkst.11 "Cafe Film Noir", kas atrodas kinoteātrī "Splendid Palace". Tajā piedalīsies kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK), Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma un Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāja Ieva Romanova.

Mediju koordinatore stāstīja, ka kino balva "Lielais Kristaps" norisināsies no 7.novembra līdz 12.novembrim kinoteātrī "Splendid Palace", kur nedēļas garumā būs iespēja vienkopus noskatīties balvai nominētās filmas, jaunu filmu pirmizrādes, studentu filmas, bērnu filmas un tikties ar filmu autoriem. Šajā laika posmā arī starptautiska žūrija noteiks kino balvas laureātus.

Savukārt pati balvu pasniegšanas ceremonija notiks 12.novembrī kinoteātrī "Splendid Palace". Eglīte norādīja, ka skatītājiem būs iespēja ceremoniju vērot klātienē, iegādājoties biļetes, vai Latvijas Televīzijas tiešraidē.

Kino balva "Lielais Kristaps" ir nozīmīgākais Latvijas filmu nozares pasākums, kas dod iespēju vienkopus redzēt un profesionāli izvērtēt Latvijas jaunākās filmas, kā arī godināt Latvijas kino tradīcijas, skaidroja Eglīte.

Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" rīko Latvijas Kinematogrāfistu savienība sadarbībā ar Nacionālo kino centru un Kultūras ministriju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.