Menu
 

Simtgades filmu "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" izrādīs Eiropas kinoteātros

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - kadrs no filmas Ilustrācija - kadrs no filmas

Latvijas filmu studijā "Atom Art" radīto Simtgades animācijas filmu "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" šajā rudenī izrādīs kinoteātros Polijā, Francijā un Spānijā, turklāt filma iekļauta vairāk nekā 40 starptautisku festivālu programmās, sacīja studijas izpildproducente Ieva Vaickovska.

Režisora Edmunda Jansona filma, kas tapusi Nacionālā Kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", jau rīt, 28.septembrī, piedzīvos pirmizrādi Polijā, "Kids Film" Starptautiskajā kinofestivālā Varšavā.

Vaickovska pastāstīja, ka festivāla ietvaros filma tiks izrādīta vēl 22 pilsētu kinoteātros, bet ziemā un pavasarī sekos filmas izrādīšana vēl 100 vietās visā Polijā. Viņa atgādināja, ka filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" kopražojuma partneris ir Polijas filmu studija "Letko".

No 9.oktobra filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" nonāks pie skatītājiem arī Francijas kinoteātros. Vēl šoruden, no 29.novembra, filmu sāks izrādīt arī kinoteātros visā Spānijā, stāstīja studijas izpildproducente.

Tāpat filmu savās programmās iekļāvuši vairāk nekā 40 starptautiski festivāli visā pasaulē. Filma jau rādīta festivālos Zviedrijā, Austrālijā, Baltkrievijā, Čehijā, Maltā, Vācijā, Dienvidkorejā, Horvātijā, Krievijā, Itālijā, Ķīnā, Bosnijā, Irānā, Šveicē, Dānijā, Makao un Lielbritānijā, un tuvākajā laikā to vēl būs iespējams noskatīties Norvēģijā, Rumānijā, Kanādā, Nīderlandē, Indijā, Katarā, Grieķijā, ASV, Slovēnijā, Marokā un citur.

Vaickovska uzsvēra, ka oktobrī filma tiks izrādīta arī Lielbritānijā, Londonas filmu festivālā, kas ir viens no vecākajiem un prestižākajiem festivāliem visā pasaulē. Šogad tajā atlasītas 299 pilnmetrāžas filmas un 116 īsfilmas, tikai septiņas no tām ir animācijas, tajā skaitā arī "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi".

Vasarā filma tikusi arī pie savas pirmās godalgas - tā atzīta par gada labāko pilnmetrāžas animācijas filmu bērniem Starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā Isfahanā, Irānā.

Animācijas filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" sižets balstīts rakstnieces Luīzes Pastores grāmatā bērniem "Maskačkas stāsts".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.