Menu
 

Jūrmalā atkal priecēs koncertuzvedums "Pasakas par ziediem"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

26. decembrī Dzintaru koncertzālē pēc ilgākā pārtraukuma tiks izrādīts skatītāju iemīļotais koncertuzvedums “Pasakas par ziediem”, kurā Annas Sakses pasakas mūzikā ir ietērpis Valts Pūce. Iestudējumā, kas jau vairāku gadu garumā saņēmis skatītāju ovācijas, piedalās aktieris Gundars Āboliņš, flautiste Dita Krenberga, kā arī pats komponists. Izrādi papildina Pētera Apses ziedu fotogrāfijas.

Iestudējumā atdzimusi savulaik tik iemīļotā Annas Sakses grāmata “Pasakas par ziediem”. Tie ir liriski un silta humora pilni stāsti par puķu laimīgajiem un traģiskajiem likteņiem, ar fantastikas pilniem notikumiem, kur iezogas arī pa kādai baisai epizodei, stāsta Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Aktiera Gundara Āboliņa meistarība izplaucē visu ziedu krāšņumu un atklāj cilvēciskās jūtas, kuras skatītājs atpazīst un izdzīvo no smiekliem līdz asarām. Valta Pūces mūzika paspilgtina pasaku radīto emocionālo noskaņu, un komponistam veidojas jūtīga divspēle ar Ditu Krenbergu. Savukārt Pētera Apses fotogrāfijas uzbur ziedus neierastā tuvplānā, norāda koncertzāles pārstāvis.

Koncertuzvedums ar panākumiem izrādīts gan Latvijā, gan arī ASV un vairākās Eiropas valstīs. Pēc izrādēm Ņujorkā režisore Dace Micāne-Zālīte rakstīja: “Viņi mums atveda Latviju – ar tās dzīvo radošo spēku, skanīgo latviešu valodu, spēcīgām emocijām, un nu “baterijas ir uzlādētas”. Īpaši jāizceļ Latvijā vadošā aktiera Gundara Āboliņa talants, kas atklājas un apžilbina ar spēju sekundes simtdaļas laikā pāriet no viena tēla citā, veidojot plašu “Pasaku par ziediem” tēlu galeriju.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.