Menu
 

Krimuldas muižā norisināsies kamermūzikas vakari

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv
Nākamā gada sākumā Krimuldas muižā tiks uzsākti kamermūzikas vakari ar izciliem latviešu dziedātājiem, mūziķiem un komponistiem. Pirmais kamermūzikas vakars ar komponista Jāņa Lūsena dziesmām un instrumentālo mūziku, kuru papildinās Kristīnes Zadovskas balss un Evijas Mundeciemas muzicēšana, norisināsies 10. janvārī plkst. 19.00, informē Siguldas novada pašvaldībā.
 
Kamermūzikas vakaru gaisotne būs intīma un nepiespiesta, ļaujot klausītājiem atrasties rokas stiepiena attālumā no mūziķiem. Kā uzsver kamermūzikas vakaru organizatori, pasākums būs līdzīgs tam, kā tas vēsturiski ir noticis firsta Paula Līvena laikā, kad mūzika bija neiztrūkstoša Krimuldas muižas sastāvdaļa, kad izcili izpildītāji mājīgā gaisotnē piepildīja muižas telpas ar skaistu mūziku.
 
Kopumā Krimuldas muižā notiks pieci koncerti. Pirmais notiks 10. janvārī, pēc tam apmeklētāji muižā tiks gaidīti 1. februārī, kad būs iespēja tikties ar “Trio Angelicus”, kā sastāvā ir Elīna Šimkus, Ieva Šablovska un Sondra Lejmalniece. Savukārt 7. martā, ieskandinot sieviešu dienas svētkus, būs tikšanās ar Krišjāni Norveli, Ivaru Bezprozvanovu un Dzintru Erlihi. 28. martā uzstāsies Marlēna Keine, Mihails Čuļpajevs, Agnese Egliņa, bet koncertu ciklu 25. aprīlī noslēgs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio – Dace Zālīte, Indulis Cintiņš un Mārtiņš Zilberts. Kamermūzikas vakari interesentiem piedāvās stilistiski visdažādākās programmas no Ludviga van Bēthovena līdz Astoram Pjacollam, vēsta pašvaldībā.
 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.