Menu
 

"Dvēseļu putenis" uzstāda jaunu pašmāju kino rekordu – 208 000 skatītāju piecu nedēļu laikā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Kā informē filmas veidotāji un tās izplatītāji Latvijā “Uz kino” un “Kinopunkts”, režisora Dzintara Dreiberga filma “Dvēseļu putenis” piecu nedēļu laikā ne vien pārspējusi visus līdzšinējos pašmāju kino skatīšanās rekordus atjaunotās Latvijas vēsturē, bet kļuvusi arī par visu laiku pieprasītāko un skatītāko filmu Latvijas kinoteātros.

Vērienīgā kara drāma “Dvēseļu putenis” uz Latvijas kino ekrāniem nonāca šā gada 8. novembrī un piecu nedēļu laikā to noskatījušies jau 207 892 apmeklētāji. Tai pat laikā pēc Nacionālā Kino centra datiem tādā pašā laika periodā līdz šim populārāko pašmāju filmu “Rīgas sargi” bija skatījuši vairāk nekā 123 000 tūkstoši skatītāju.

Tāpat filmas “Dvēseļu putenis” skatīšanās apjomi pārsnieguši visas programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” ietvaros tapušās filmas, to skaitā Annas Vidulejas filmu “Homo novus” (91 561 apmeklētāji), Ināras Kolmanes filmu “Bille” (60 215 skatītāji) un Madaras Dišleres filmu “Paradīze ’89” (57 386 skatītāji), kā arī citas populārākās pašmāju filmas – Aigara Graubas filmu “Nameja gredzens” (82 285 skatītāji) un Oskara Rupenheita filmu “Kriminālās ekselences fonds” (81 526 skatītāji).

Jāpiebilst, ka filma “Dvēseļu putenis” pārspējusi ne tikai pašmāju filmu kino skatījumu rekordus, bet arī kļuvusi par visu laiku skatītāko filmu Latvijas kinoteātros, pārspējot tādus populārākos ārzemju kino kases grāvējus kā “Titāniks” un “Avatars”, ko 51 nedēļas laikā bija noskatījušies 200 190 cilvēku.

Filma “Dvēseļu putenis” joprojām skatāma Latvijas kinoteātros, kā arī novadu kultūras un tautas namos. Plašāk par seansiem – www.dveseluputenis.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.