Menu
 

Foto: Melngalvju nams atzīmē nozīmīgas jubilejas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

28.februārī Melngalvju nams ar sadarbības partneriem, nama atjaunotājiem un atbalstītājiem atzīmēja nama 20 gadu jubileju kopš tā atjaunošanas un 685. jubileju kopš tā celšanas, informēja Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrībā SIA “Rīgas nami”, kuras struktūrvienība ir pasākumu centrs “Melngalvju nams”.

Svinības tika rīkotas arī saskaņā ar senajām Melngalvju brālības iedibinātājām tradīcijām laikā, kad nams bija jauno un neprecēto tirgotāju mājvieta, kur ar lielu aizrautību tika svinēti svētki un dažādi kultūras pasākumi.

Vienā no Rīgas krāšņākajām ēkām tika atklātas divas jaunizveidotas telpas – Zilās gvardes zāle un Salons. Zilās gvardes zāle ir veidota par godu Zilajai namnieku rotai jeb Zilajai gvardei. Pateicoties gaiši zilajiem, ar sudrabu rotātajiem formas tērpiem, jauno jātnieku rotu nosauca par Zilo Namnieku rotu jeb Zilo gvardi. Viņu galvenais pienākums bija piedalīties Rīgas pilsētas prominentu viesu sagaidīšanas un pavadīšanas procesijās.

Savukārt Brēmenes Melngalvju brālība par godu Rīgas Melngalvju nama nozīmīgajai jubilejai Rīgas ekspozīciju līdz 2020. gada 30. septembrim papildina ar sudraba augļu vāzi. Par godu Melngalvju brālības 500 gadu jubilejai trauks tika izgatavots kā kopija orģinālajam darbam, kas pazuda 1. Pasaules kara laikā.

Uz trauka ir attēloti Rīgas un Brēmenes pilsētu ģerboņi, kā arī melngalvju vecais un jaunais ģerbonis, simbolizējot ciešo sadarbību starp abām pilsētām un melngalvju brālību. Vāzes augšējā daļā izveidota stilizēta laiva, kurā sēž jūras dievs Neptūns – Melngalvju sargātājs jau kopš seniem laikiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.