Menu
 

Rakstnieku Ati Priedīti iedvesmo paša pagātne Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Publicitātes foto Publicitātes foto

Jūlijā iznāks fantastikas žanra triloģiju "Neparastā misija" noslēdzošā grāmata "Kristaps – slepenie protokoli 2. Satikšanās". Teksta autori ir Anete Felkere un Andris Marts jeb Atis Priedītis, zīmējumu autors – Māris Baumanis. Triloģijas darbība aptver laika posmu no 1950. gada, kad savu misiju uz Zemes sāka Kristaps – pirmais sūtnis no kosmosa –, līdz 2050. gadam, kad notiks pirmā oficiālā kosmosa civilizāciju pārstāvju tikšanās ar Zemes civilizācijas pārstāvjiem. Pērn klajā nāca triloģijas pirmās divas grāmatas "Kristaps – slepenie protokoli" un "Zēns, meitene, internets un gadījums".

Triloģijas darbība notiek vairākās pasaules valstīs, bet galvenie notikumi risinās Latvijā, arī Mālpilī un Siguldā. Latvijas nosaukums gan minēts netiek, bet, lasot grāmatu, var saprast, ka valsts ir Latvija. Abi teksta autori – gan Anete Felkere, gan Andris Marts – ir siguldieši

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Tas gan skanēs neticami, bet es to tiešām esmu darījis – esmu gājis garās nakts pastaigās pa tuvējo mežu taciņām. Tā es centos pats sev pierādīt, ka varu pārvarēt bailes.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Iepazīšanās ar savu nākamo sievu Vandu. Es tobrīd biju Daugavpils Pedagoģiskā Institūta 3. kursa students, viņa tikko bija iestājusies 1. kursā.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Mana pagātne, kura ir pārpilna ļoti interesantiem un neparastiem notikumiem. Par tiem šobrīd rakstu savās grāmatās.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Man ļoti patīk strādāt dārzā. Esmu apguvis arī vairākas pašdziedinošas metodikas, kuras izmantoju, lai savestu kārtībā gan savu fizisko, gan garīgo veselību. Meditācija, pašanalīze (Freida metodikas), dziļā elpošana un vēl dažas citas, kuras nevar īsi aprakstīt.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Godīgi uz šo jautājumu laikam jau nav iespējams atbildēt, tāpēc minēšu "vispāratzītu" ļaunumu – reizēm (gan ne pārāk bieži) lietoju alkoholu.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?

Cilvēkiem ir jāprot pašiem sevi aizstāvēt. Ļaunuma pastāvēšana ir objektīva realitāte, un, tikai aizstāvot sevi un neklusējot par citu cilvēku ļaunu rīcību, ir iespējams šo pasauli padarīt labāku.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Filma – "Lietus cilvēks". Grāmata – "Simts vientulības gadi".

Kādu mūziku klausāties?

Esmu klausījies ļoti daudz un dažādu mūziku – sākot no rokmūzikas pērlēm līdz klasiskajai mūzikai (Bēthovens, Vivaldi, Bahs un citi ģēniji).

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Parasti mājās, bet īpašos gadījumos braucam uz Cēsīm vai ejam pusdienot uz Siguldas krodziņu "Bucefals".

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?

Es jau tur arī dzīvoju – Sigulda un mūsdienas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.