Menu
 

Ziedoņa muzeja programmā "Murjāņu vasara" – brīvdabas kino vakari, meditācijas nodarbības un grupu ekskursijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/Ziedonamuzejs Foto - facebook.com/Ziedonamuzejs

Šovasar, līdz Imanta Ziedoņa muzeja sezonas noslēgumam septembra beigās, paredzēti kultūras notikumi, kas apvieno izklaidi un izglītošanos. Ziedoņa muzejs aicina izbaudīt muzeja programmu "Murjāņu vasara", kuras ietvaros ikviens interesents var piedalīties brīvdabas kino vakaros, jogas, meditācijas nodarbībās, grupu ekskursijās un citos pasākumos Imanta Ziedoņa vasarnīcā "Dzirnakmeņi".

Ziedoņa muzeja klusā burvība un kino mākslas piedzīvošana ir tradīcija, kas ik gadu notiek sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību. Kā informēja muzeja pārstāvji, no 31.jūlija sešus piektdienu vakarus pēc kārtas Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos varēs redzēt tādas latviešu filmas kā godalgoto "Projām", "Afigenna", "Meikots Īrijā", "Koris. Diriģents. Kamēr…", "Klejotāji", "Nekas mūs neapturēs" un "Jelgava 94". Pirms katra brīvdabas kino seansa paredzēta saruna, atvērta diskusija ar filmu veidotājiem un radošo komandu.

Šogad Ziedoņa muzeja komanda "Dzirnakmeņos" piedāvā vairākus jaunumus – jogas un meditācijas nodarbības, kā arī izstrādāta īpaša nodarbība ģimenēm ar bērniem. Jogas nodarbības muzejā vada pieredzējusī jogas pasniedzēja Kristīne Brice. Savukārt, iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa grāmatas "Es, cilvēks, pasaulē", izveidota nodarbība ģimenēm ar bērniem, kas veicama jauniekārtotā bērnu lasītavā muzeja klētī.

"Neskatoties uz pasaulē valdošajām sajūtām, esam izpētījuši muzeja krājumā esošos Ziedoņa pierakstus un radījuši jaunus muzeja piedzīvošanas veidus. Tā kā Imants Ziedonis bija jogas un meditācijas piekritējs, tikai likumsakarīgi šķita apmeklētājiem piedāvāt sevis izzināšanas praksi Murjāņos", stāsta Ziedoņa muzeja projektu vadītāja Elīza Eikerte, kura pati vada meditācijas nodarbības.

Ikdienā muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no trešdienas līdz svētdienai. Vairāk informācijas par kino vakariem, jogas un meditācijas nodarbībām, nodarbībām ģimenēm ar bērniem un ciemošanos muzejā iespējams atrast Imanta Ziedoņa muzeja mājas lapā un sociālo mediju profilos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.