Menu
 

Jaunā projekta "Viva Latvija!" ietvaros uzstāsies etnomūzikas grupa "Tautumeitas"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

17.septembrī plkst. 20.00 Lielajā ģildē uzstāsies etnomūzikas grupa “Tautumeitas”, kas sava interesantā muzikālā formāta dēļ ir iekarojusi neskaitāmu klausītāju sirdis ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Šis būs viens no unikālajiem muzikālajiem pasākumiem, kas notiks “Ineses Galantes fonda” jaunā projekta “Viva Latvija!” ietvaros.

Rīkotāji vēsta, ka muzikālā vakara gaitā dziedātājas no skatuves arī sarunāsies ar skatītājiem: atklās meistarības un panākumu noslēpumus, atbildēs uz klausītāju jautājumiem. Bet pasākuma vadītājs un moderators – sens Ineses Galantes fonda draugs Valters Krauze – skatītāju un dziedātāju dialogam piešķirs gan dinamismu, gan arī zināmu intrigu. Koncerta īpašie viesi būs spilgtākie konkursa “Ineses Galantes talanti 2020” dalībnieki.

Grupa “Tautumeitas” dibināta 2015.gadā, tās sastāvā ir sešas profesionālas dziedātājas – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Liepiņa un Laura Marta Līcīte. Apburošās meitenes izpilda tautasdziesmas un mūsdienu kompozīcijas latviešiem tradicionālajā daudzbalsības stilā. Maigā, taču jaudīgā dziedāšanas maniere valdzina ar balsu rezonansi un rada īpašas, prātā paliekošas emocijas.

Lai spilgtāk un tēlaināk izpaustu moderno “tautumeitu” domas un jūtas, mākslinieces a`cappella stilu papildina ar dažādiem mūzikas instrumentiem. Vairākas grupas dalībnieces ir studējušas etnomuzikoloģiju – grupas daiļradē ir jūtama dažādu zemju tautas mūzikas ietekme. Tembru dažādība, jaunas idejas un eklektiska mūzikā gaume, veiksmīgi apvienojoties, ir radījuši “Tautumeitu” unikālo skanējumu.

Pasākums būs īpašs notikums ne tikai mūzikas skolu audzēkņiem, bet arī visiem tautas mūzikas modernā izpildījuma cienītājiem, norāda organizatori.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tīklā. Rīgas mūzikas skolu audzēkņiem – ieeja koncertā bez maksas. Biļetes, uzrādot savu mācību iestādes apliecību, saņemamas jebkurā “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietā (izņemot internetu). Bezmaksas biļešu skaits ir ierobežots.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.