Menu
 

Māksliniece Dina Dubiņa nestrīdas ar muļķiem Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

21.augustā Turaidas muzejrezervāta izstāžu zālē tiks atklāta mākslinieces Dinas Dubiņas personālizstāde “Ceļš”, kurā tiks eksponētas gleznas ar dzintaru, emaljas gleznas un rotas. Izstāde “Ceļš” ir divkārša mākslinieces jubileju izstāde – 65 gadi dzīvē un 45 gadi radošajā darbā.

“Ceļš ir kustība. Māksla ir mans ceļš, pa kuru eju, kurā dažkārt patveros un ar kuru cenšos arī citiem rādīt virzienu. Šajā ceļā daudzas durvis bijis jāatslēdz, lai nonāktu pie mērķa, daudzas atslēgas arī jāsalauž, jo dažkārt visgrūtāk ir atrast tieši to ceļu, kurš ved pie sevis. Es vienmēr cenšos vairot pozitīvo enerģiju – vairot gaismu un labas emocijas. Ielūdzu ar manis radīto mākslu ceļot kopā!” aicina māksliniece.

Sākotnēji izstāde bijusi iecerēta vairāk retrospektīva, tomēr kopš pēdējās izstādes, kura pagājušā gada nogalē tika eksponēta kultūras centrā “Siguldas devons”, tapuši daudzi jauni darbi, tādēļ retrospekcijas būšot maz. Izmantotas arī jaunas tehnikas, kurās dominē dzintars un grafīts. Svarīga nozīme ir faktūrām, kuras iegūtas, klājot daudzas kārtas un slīpējot gleznu virsmu. “Esmu sava ceļa gājēja mākslā – pasaulē nav mākslinieku, kuri emaljas tehnikā radītu tik liela izmēra  gleznas,” skaidro Dina Dubiņa.

Juvelieru emaljas, ar kurām strādā māksliniece, parasti tiek izmantotas sakrālajā mākslā, karaļu rotās, dārglietās, jo izmantotie materiāli ir ļoti dārgi, bet darbu radīšanas process – ļoti darbietilpīgs.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Vēl joprojām esmu...

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Ceru, ka vēl būs...

Kas jūs iedvesmo darbam?
Visums.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Nelietoju cukuru.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Smēķēju.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Nestrīdēties ar muļķiem.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Albēra Kamī “Mēris” un Roterdamas Erasma “Muļķības slavinājums”.

Kādu mūziku klausāties?
Klasiku.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Mājās.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.