Menu
 

Brīvdabas muzejā norisināsies desmitais Mūsdienu amatniecības festivāls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 5. un 6. septembrī no 10.00 līdz 17.00 norisināsies Mūsdienu amatniecības festivāls. Arī šogad festivāls piedāvās apmeklētājiem iepazīt jaunākās tendences Latvijas amatniecībā un iegādāties dažādus skaistus, noderīgus un no dabīgiem materiāliem veidotus darinājumus, vēsta rīkotāji.

Festivāls jau desmito reizi pulcēs amatniekus no visas Latvijas, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus. Amatniecības izstrādājumiem jābūt kvalitatīviem un amatnieku pašu rokām darinātiem, tiem jāapvieno skaistais ar derīgo: mākslinieciska patstāvība un amatnieciska varēšana. Festivālā pārstāvētajiem izstrādājumiem jābūt augstvērtīgiem, unikāliem un alternatīvai vienveidīgām masveida ražošanas izpausmēm.

Festivāls piedāvās arī ēdienus un pārtikas produktus, kas radušies mūsdienīgas un uz nākotni vērstas – dabai un cilvēkam draudzīgas – saimniekošanas rezultātā Latvijas laukos, piedāvājot gan iespēju laikus sarūpēt krājumus ziemai, gan nepacietīgajiem nobaudīt našķus turpat uz vietas.

Festivāls šogad pulcinās vienviet vairāk nekā 140 dažādu amatu meistarus un teju 40 pārtikas mājražotājus, kā arī piedāvās iespēju mieloties ar dažādiem gardumiem pļavās pie Juglas ezera.

Pasākumu bagātinās ne tikai amatu meistari un vietējie pārtikas ražotāji, bet arī jau VI Latvijas novadu amatierteātru svētki, piedāvājot apmeklētājiem noskatīties divdesmit divu amatierteātru izrādes. Teātri spēlēs gan etnogrāfiskajās sētās, gan citviet muzejā, pietuvinot darbības vidi dokumentālai ticamības izjūtai.

Festivāla pirmajā dienā, sestdien, 5. septembrī, plkst. 12.00 Brīvdabas muzeja Izstāžu zālē notiks arī mākslas vēsturnieces un muzeja Krājuma nodaļas vadītājas Dainas Kraukles grāmatas “Dienvidlatgalē austās segas” atvēršanas svētki. Pētījuma pamatā ir 204 segu kolekcija, kas 2003. gadā bija eksponēta Krāslavā, un 2015. gadā Brīvdabas muzeja rīkotā ekspedīcija, kuras laikā grāmatas autore tikās ar audējām, izvaicājot par izmantotajiem darbarīkiem, materiāliem un audumu tehnikām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.