Menu
 

"Siguldas devonā" būs skatāma glezniecības kolekcijas izstāde "Atvērums"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

No 11. līdz 13.septembrim ar daudzveidīgu programmu tiks atklāta kultūras centra “Siguldas devons” trešā sezona. Tās ietvaros 11.septembrī plkst.19.00 zālē “Silva” durvis vērs glezniecības kolekcijas izstāde “Atvērums” sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Ieeja atklāšanas pasākumā – bez maksas.

Kā informē Siguldas novada pašvaldībā, izstādē būs iespēja aplūkot mākslas darbus, kas ir manifests vientulībai un tukšumam, bet tajā pašā laikā atvērtībai un sadarbībai, ko vieno dažādie simboliskie un tiešā nozīmē izprotamie tuneļi, portāli, logi un durvis. Varētu domāt, ka priekšplānā izvirzījusies sastingusī telpa un ēku fragmenti, tomēr katrā no kompozīcijām aiz šī simboliskā vai skaidri nolasāmā atvēruma dzīvo cilvēks, arī pats mākslinieks, kurš, pabeidzis mākslas darbu, turpina savu sarunu ar skatītāju.

Izstādē apkopoti tēmai spilgtāk raksturīgie Ludmilas Procenko, Ievas Rupenheites, Intas Celmiņas, Valerijana Dadžāna, Sigitas Daugules, Vinetas Kaulačas, Edvarda Grūbes, Osvalda Zvejsalnieka, Elgas Grīnvaldes un Silvas Linartes darbi no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas. Izstāde notiek ar Siguldas novada pašvaldības, Daugavpils pilsētas domes, Valsts kultūrkapitāla fonda, Basil Alkazzi fonda atbalstu.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcija ir tapusi līdz ar ideju par mākslas centra izveidi. Ik gadu tā tiek papildināta ar iepirkumiem, simpoziju dalībnieku radošo veikumu un vērtīgiem dāvinājumiem no māksliniekiem un sadarbības partneriem, apliecinot esošo un turpmāko sadarbību mākslas projektu īstenošanā. Pašlaik kolekcijā ir vairāk nekā 2000 mākslas darbu dažādos mākslas medijos, norāda Siguldas novada pašvaldībā.

Izstāde būs aplūkojama līdz 4.oktobrim no otrdienas līdz ceturtdienai laikā no plkst.10.00 līdz 18.00 un nedēļas nogalēs no plkst.11.00 līdz 16.00. Pirmdienās izstāde apmeklētājiem slēgta. Ieejas maksa – 2,50 eiro, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide. Mākslai draudzīgās dienas ir otrdienas, kad ieejas biļete izstādē ir ar 50% atlaidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.