Menu
 

Ogres teātrī gaidāma pirmizrāde franču eirofarsam "Lai dzīvo Bušona!" Jāņa Kaijaka režijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

25.oktobrī Ogres teātrī pirmizrādi piedzīvos jauniestudējums “Lai dzīvo Bušona!” Jāņa Kaijaka režijā. Izrādes pamatā – franču godalgoto autoru Žana Della un Žeralda Sibleirasa 2006. gadā sarakstītais eirofarss “Vive Bouchon!”, kas Latvijas teātrī būs skatāms pirmo reizi.

“Mazs ciematiņš Francijas plašumos, kuru pat īsti nevar atrast uz kartes. Kādreiz tas bija slavens ar dekoratīvo puķu podu ražotni, bet laiki ir mainījušies. Puķu podi vairs nevienam nav vajadzīgi, iedzīvotāji aizbrauc, un ciematiņš jau tikpat kā beidzis pastāvēt. Bet mazā Bušona nekad nepadodas. Īsti franciskā garā tā cīnās par savu pastāvēšanu. Un, kad ciematā ierodas Eiropas Parlamenta pārstāvis, lai veiktu revīziju, notikumi sāk iegūt gandrīz dramatisku krāsu...” teikts izrādes anotācijā.

Režisors Jānis Kaijaks, komentējot jauniestudējuma ieceri, atzīst, ka Latvijas kontekstā luga šķiet ieguvusi pavisam jaunu aktualitāti: Mazā ciematiņa iedzīvotāju cīņa par savas dzimtās vietas saglabāšanu un izdzīvošanu mūsdienu globalizācijas laikmetā ir vienlīdz smieklīga un arī mazliet skumja. Asprātīgās situācijas un negaidītie notikumu pavērsieni padara šo stāstu īpaši aizraujošu, bet paralēles ar mūsu situāciju liek par šo to aizdomāties.

Lomās: Andris Peismalietis, Anita Saukane, Kalvis Kravalis vai Bruno Āriņš, Andris Krauja.

Radošā komanda: režisors Jānis Kaijaks, mākslinieks Ernests Austriņš, gaismu operators Krišjānis Kārlis Kupčs, dekorāciju meistars Juris Gasparovičs, radošā direktore Ieva Rodiņa. Izrādes tapšanu atbalsta: SIA “Remedica”, “Oriflame”, SIA “Ogres galdnieks”.

Izrādes Ogres teātra telpā: 25. oktobrī un 1. novembrī plkst. 18.00. Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.