Menu
 

Foto: "Pērkons" VEF Kultūras pilī ieskandina koncertprogrammu "Cilvēk, Tu esi!"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Gints Ivuškāns Foto – Gints Ivuškāns

Ar grandioziem aplausiem un stāvovācijām sestdien VEF kultūras pilī koncertprogrammā “Cilvēk, tu esi!” atdzima Imanta Kalniņa, Jura Kulakova un Jura Sējāna 1984.gadā tapušais kopdarbs – rokoratorija “Kā jūra, kā zeme, kā debess” un J. Kulakova 2000.gadā komponētā rokopera “Čigāns sapnī”. Šī koncertprogramma ir grupas “Pērkons” veltījums izcilajam dzejniekam Mārim Čaklajam, kuram šogad būtu apritējuši 80 gadi.

Koncertprogrammas pirmajā daļā īpašie viesi bija operdziedātājs, viens no kādreizējiem “pērkoniešiem”, pašreizējais kultūras ministrs Nauris Puntulis un mūziķe Elizabete Balčus. Savukārt otrajā daļā rokoperas spilgtākos fragmentus kopā ar grupu “Pērkons” izdziedāja Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis, dziedātājas Annija Putniņa un Elizabete Balčus.

Mūziķi uzskata, ka šodien Māra Čaklā teksti ir vēl trāpīgāki un ļoti precīzi raksturo šodienas situāciju un notikumus Latvijā – laikā, kad esam iekļuvuši pandēmijas važās, kad cilvēkiem šobrīd jādzīvo dažādu ierobežojumu ēnā.

Tūres nākamie koncerti notiks 1.novembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, 15.novembrī Koncertzālē “Cēsis” un 21.novembrī Ventspils Teātra namā “Jūras vārti”. Biļetes – Biļešu paradīzē"

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.