Menu
 

Dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse: Viss vienmēr saliekas pa plauktiņiem Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Tāpat kā daudzi mūziķi, arī dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse piespiedu dīkstāves laiku izmanto radošiem projektiem – dažas dienas pirms Latvijas 102. dzimšanas dienas viņa kopā ar bērnu vokālo grupu “Knīpas un Knauķi” ierakstīja dziesmiņu “Draudzība”. Tās mūzikas autors ir Rūtas dzīvesbiedrs, komponists Jānis Ķirsis, bet vārdu autore ir dzejniece Inga Cipe. Šī dziesma tiks iekļauta jaunajā albumā un programmā “Emociju pētnieki”, kas klajā nāks 2021. gada pavasarī, kad “Knīpas un Knauķi” svinēs 50 gadu jubileju.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Braukusi safari Kenijā un redzējusi lauvas burtiski divu metru attālumā.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Bildinājums no Jāņa pie Parīzes Dievmātes katedrāles.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Miers un klusums bez neviena lieka troksnīša. Svaigs gaiss un lieliski mūziķi, viņu sasniegumi un motivācijas runas man arī liek kļūt labākai.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Ja man ir laika rezerve, izmantoju izdevību iet ar kājām vai braukt ar velosipēdu, lai nokļūtu no punkta A uz punktu B.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Slinkums – tas manā gadījumā ir visu kaitīgo ieradumu sakne.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Līdz šim viss manā ceļā agrāk vai vēlāk ir sakārtojies, tāpēc varētu teikt, ka tā ir atziņa, ko dzīves laikā esmu guvusi, – viss vienmēr saliekas pa plauktiņiem, tas ir tikai laika jautājums. Un vēl viena – ja nav draugu, nav nekā.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Vienmēr atgriežos pie pārbaudītām vērtībām un ieteiktu katram izlasīt Ēriha Marijas Remarka “Trīs draugus”. Tā ir viena no retajām grāmatām, kuras citāti man pat ir izrakstīti.

Kādu mūziku klausāties?
Noteikti nevaru izdalīt vienu konkrētu žanru. Pārsvarā vairāk klausos vokālo nekā instrumentālo mūziku. Arī pēc noskaņojuma – automašīnā un no rīta tas ir kas aktīvāks, piemēram, bībops vai latīņu ritmi, bet vakarā kas vieglāks, nomierinošāks. Protams, vēlos būt lietas kursā par jaunumiem pašmāju, Amerikas un britu mūzikā, tāpēc šad tad paklausos arī to.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Mums tiešām ir ļoti daudz garšīgu pusdienošanas vietu, ne tikai Rīgā. Piemēram, garšīgas pusdienas ir kafejnīcā “Terra”, Engures kafejnīcā “Būda” un restorānā “Fazenda”, kā arī kafejnīcā “5” uz Nometņu ielas.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Es vēlētos nedaudz iejusties visos laikos un gadsimtos, bet tieši šeit un tagad ir vislabāk! Varbūt varētu padomāt par Parīzi…

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.