Menu
 

Dailes teātris vinila formātā izdevis Raimonda Paula teātra melodijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - dailesteatris.lv Foto - dailesteatris.lv

Dailes teātra simtgadē albumā "Dailes pieskāriens" apkopotas Maestro Raimonda Paula 15 Dailes teātra izrādēm komponētas melodijas autora īpaši radītās klavierversijās. Albums izdots vinila plates un CD formātā, plates pieejamas Dailes teātra kasē.

Maestro sadarbība ar Dailes teātri iesākās 1966.gadā un turpinās vairāk nekā pusgadsimtu, norāda teātrī. Albumā skan melodijas no tādām leģendārām izrādēm kā "Īsa pamācība mīlēšanā", "Brands", "Šerloks Holmss", "Elizabete, Anglijas karaliene", "Meža gulbji", "Kaligula" un citiem Dailes teātra repertuāra lepnumiem. Atzīmējot veiksmīgo sadarbību un sagaidot Maestro 85 gadu jubileju, "Dailes pieskāriens" izdots gan CD, gan vinila plates formātā.

"Šis Maestro ieraksts ir gājiens vienatnē. Bez grima, kolēģu atbalsta un aktieru zobgalībām, tomēr ar skatuves smaržu, kā nedaudz aizplīvurots pieskāriens Dailes laikam, kas zaudējis robežas. Tas nepaģērē salīdzinājumu un jaunu virsotņu iekarošanu. Paula smaile tāpat ir nesasniedzama," albuma ievadvārdos raksta muzikoloģe, Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode.

Ieraksts vinila plates formātā izdots ierobežotā skaitā – 500 eksemplāros, no kuriem pirmos 50 parakstījis Maestro Raimonds Pauls.

Ieraksts ir tapis Latvijas Radio 1. studijā 2020.gada aprīlī. Skaņu ierakstu un apstrādi ir veicis Gustavs Ērenpreiss, skaņas pēcapstrādi koriģējis Mikels Gemzole "Varibeat Audio" studijā Dānijā. Ieraksta producents ir Juris Vaivods, bet vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks Miķelis Fišers.

Albums "Dailes pieskāriens" iekļauts Latvijas valsts simtgades programmā un izdots ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.