Menu
 

Komponists Jānis Ķirsis un dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse Ziemassvētkos sveic ar dziesmu "Mūsu siltums"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - youtube.com Foto - youtube.com

Sveicot visus klausītājus tuvajos Ziemassvētkos, komponists Jānis Ķirsis un dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse pirmssvētku nedēļā laiž klajā dziesmu ar Imanta Ziedoņa vārdiem “Mūsu siltums”. Dziesmas video tapis sadarbībā ar “Latviešu džeza epizodēm” un māksliniecisko kupolmāju “Ārpus laika".

“Šī ir dziesma par Saulgriežiem. Par piedošanu. Par laiku, vietu un mīlestību bez robežām,” teic komponists Jānis Ķirsis, kuram šī mūzikā ir pirmā satikšanās ar Imantu Ziedoni.

Šis skaņdarbs ir viens no galvenajiem stūrakmeņiem koncertprogrammā “Dvēseles dziesma”, kuru decembrī – svētku laikā – visā Latvijā atskaņot plānoja abi mākslinieki: “Ir ļoti žēl, ka mūsu iecere doties ciemos pie klausītājiem šogad nav iespējama, tāpēc aicinām visus būt pacietīgiem un sagaidīt to dienu, kad varēsim atkal tikties lielos, skaistos klātienes koncertos, kas būs īsti svētki gan mums, gan klausītājiem!”

Savu kopīgo radošo ceļu Rūta un Jānis uzsāka pirms diviem gadiem, laižot klajā dziesmu “Viena sirds”, kas bija arī viņu kāzu valsis.

Rūta Dūduma-Ķirse ir vairāku starptautisku džeza konkursu laureāte, vokālās grupas “Framest” un muzikālās apvienības “Vintāža” soliste. Rūta piedalās dažādos teātra, mūziklu iestudējumos, kā arī pasniedz vokālās nodarbības. Jānis Ķirsis ir komponists un producents, vokālās grupas “Framest” dalībnieks un mākslinieciskais vadītājs. Saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” (2016) un “Autortiesību bezgalības balvu 2017”.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.