Menu
 

Animācijas filma "Mans mīļākais karš" piedalās "Oskaru" sacensībā animācijas kategorijā

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Latvijas-Norvēģijas kopražojuma animācijas filma "Mans mīļākais karš" pretendē uz nominācijām ASV Kinoakadēmijas "Oskaru" sacensībā, atsaucoties uz rakstu kinoindustrijas izdevumā "Variety", informēja Nacionālā kino centra pārstāve (NKC) Kristīne Matīsa.

Tāpat viņa pavēstīja, ka filmas demonstrēšanas tiesības iegādājušies izplatītāji Francijā un Spānijā, turklāt pēc uzvaras Ansī festivāla konkursā filma kvalificējas animācijas pasaulē augstākajai balvai "Annie Award".

Pēc Matīsas paustā, izdevums "Variety" ziņo, ka režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas bērnības atmiņās balstītā filma "Mans mīļākais karš", kas atrodama starp "Oskara" nomināciju pretendentiem pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā, paralēli nonākusi arī Eiropas kino izplatīšanas tīklā - filmas demonstrēšanas tiesības iegādājusies kompānija "Versus Entertainment" Spānijā un "Destiny Films" Francijā.

Tāpat izdevumā "Variety" norādīts, ka Latvijas un Norvēģijas kopražojuma filma profesionāļu uzmanības lokā parādījās līdz ar uzvaru Ansī festivāla konkursā "Contrechamp", un šī uzvara filmai ļauj kvalificēties arī animācijas pasaules reprezentablākajai balvai "Annie Award", ko piešķir organizācija "International Animated Film Association".

Šogad ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana norisināsies jau 93.reizi, taču tās norises laiks pandēmijas dēļ ir pārcelts par astoņām nedēļām - tradicionālo februāra nogales datumu vietā šobrīd balvu pasniegšanas ceremonijai noteikts 25.aprīlis. Attiecīgi mainīti arī citi nozīmīgie datumi šajā procesā - 9.februārī tiks izziņoti tā sauktie" Oskaru īsie saraksti", bet "Oskara" balvai nominētās filmas pasludinās 15.martā, pauda NKC pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.