Menu
 

Nacionālā kino centra konkursā ražošanā esošu filmu atbalstam pieejams finansējums 2,4 miljonu eiro apmērā

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Nacionālais kino centrs (NKC) izsludinājis 2021.gada ražošanā esošu filmu atbalsta konkursu ar pieejamo finansējumu 2 418 374 eiro apmērā, informēja NKC pārstāve Inga Blese.

Viņa atzīmēja, ka konkursa mērķis ir atbalstīt vairāku ar NKC finansiālo atbalstu ražošanā esošu filmu veidošanu. Konkursā plānots atbalstīt animācijas filmu projektus, kā, piemēram, SIA "Animācijas brigāde" projektus "Lielais Indriķis" un "Dusmukule", SIA "Atom Art" projektu "Iemīlējies Kafka", SIA "Studija Lokomotīve" projektu "Sirds likums" un SIA "Filmu studija "Rija"" projektu "Meitene dzinējsuns".

Tāpat plānots atbalstīt arī dokumentālos filmu projektus, kā, piemēram, SIA "Mistrus Media" projektu "Nord Express", SIA "Vides filmu studija" projektu "Sarkanais šķūnis", SIA "Ego Media" projektu "Frankenšteins 2.0", SIA "Fenixfilm" projektu "Gada meitenes" un "Ruckas mākslas fonda" projektu "Sieviete un dievs".

Konkursā paredzēts atbalstīt arī spēlfilmu projektus, piemēram, SIA "Fenixfilm" projektu "Māsas", SIA "White Picture" projektu "Barbari", SIA "Platforma" projektu "Jumprava: lielais notikums", SIA "Filmu studija "Deviņi"" projektu "Mātes piens" un SIA "K Films" projektu "Zeme, kas dzied".

Blese norādīja, ka projektu iesniegšanas termiņš ir atvērts līdz 30.septembrim. Projektu izvērtēšana notiek reizi kalendārajā mēnesī pēc pirmā datuma, izvērtējot iepriekšējā mēnesī iesniegtos projektus. Izņēmuma gadījumos janvārī iesniegtos projektu pieteikumus, kuriem būtiska esošā un plānotā NKC finansējuma pieejamības nepārtrauktība, NKC var izskatīt ārkārtas sēdē.

NKC pārstāve uzsvēra, ka projektus var iesniegt elektroniska dokumenta formā, nosūtot uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.". Tāpat Blese aicināja ņemt vērā, ka Covid-19 ierobežojumu apstākļos NKC ārkārtas situācijas laikā pārtrauc apmeklētāju pieņemšanu un konsultāciju sniegšanu klātienē. Ja projektu plānots iesniegt papīra formā, to var sūtīt pa pastu, ņemot vērā, ka iesniedzējam jānodrošina projekta saņemšana atbilstoši konkursa nolikuma prasībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.