Menu
 

Mūžībā devusies Latvijas Nacionālā teātra aktrise Astrīda Kairiša

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdienas rītā mūžībā devusies izcilā Nacionālā teātra aktrise Astrīda Kairiša, informēja Latvijas Nacionālā teātra Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Grāvīte. 8.aprīlī būtu viņas 80 gadu jubileja.

Astrīda Kairiša beigusi Dailes teātra 3. studiju 1962.gadā, pēc tās absolvēšanas pieņemta darbā Liepājas teātrī, kur nostrādājusi pirmos piecus gadus, kļūstot par Irmgardes Mitrēvices un Nikolaja Mūrnieka audzēkni.

1968.gadā viņa pārnāk uz Rīgu un līdz pat 2019.gadam strādā Latvijas Nacionālajā teātrī, kur, pateicoties savam talantam, savai skatuviskajai harismai un personībai, kļūst par sava veida teātra simbolu.

Viņas nozīmīgākās lomas teātrī ir Zane izrādē "Pūt, vējiņi!", Jūlija "Liliomā", Antonija "Skroderdienās Silmačos", Natālija Petrovna "Mēnesī uz laukiem", Liena "Mērnieku laikos", Ieva "Indrānos", Spānijas Isabella un daudzas citas, bet mūža virsotne - Spīdolas loma 1985.gadā iestudētajā Raiņa "Uguns un nakts".

Lielāko atpazīstamību ne tikai Latvijas, bet visas bijušās Padomju Savienībās mērogā Astrīdai Kairišai sagādāja viņas kinolomas – Laura "Ezera sonātē", Zane "Pūt, vējiņi!" kino versijā, Ieva "Tauriņdejā".

Viena no viņas pēdējām lomām bija izrādē "Ezeriņš", bet pati pēdējā – Zane vecumdienās jau pieminētajā Raiņa "Pūt, vējiņi!" 2018.gadā.

Tuvāka informācija par atvadīšanos sekos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.