Menu
 

Izdots Ingas Kalnas pirmais solo albums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - publicitātes Foto, video - publicitātes

Nacionālā mūzikas ierakstu kompānija "SKANi" 15. janvārī klajā laiž albumu "Das Rosenband" — pirmo Ingas Kalnas soloalbumu, kas būs plaši pieejams starptautiskā tirgū. Albumā ieskaņota komponistu Riharda Štrausa, Jāņa Mediņa un Alfrēda Kalniņa dziesmu izlase no 2016.gadā godalgotas koncertprogrammas.

Ierakstu kompānijā norāda, ka jau pirms izdošanas, albumam uzmanību pievērsis populārais britu izdevums "The Guardian", kā arī saņemti vairāki atzinīgi Eiropas mūzikas kritiķu vērtējumi. Albuma ieraksts tapis kopā ar pianisti Diānu Ketleri Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars".

Koncertprogramma pirmo reizi pie klausītājiem nonāca 2016. gadā, kad Inga Kalna un Diāna Ketlere Dzintaru koncertzālē atskaņoja Riharda Štrausa un latviešu klasiķu Jāņa Mediņa un Alfrēda Kalniņa dziesmu izlasi "Rudens kamermūzikas festivāla" ietvaros.

Inga Kalna izvēlēto koncertprogrammu raksturo kā "muzikālu jūgendstilu par mīlestības tēmu ar ārkārtīgi poētisku tēlainību. Štrausa mūzika ir gluži kā operteātra zāle ar vīna sarkanajiem sēdekļiem, tumšsarkano samta priekškaru un zeltītajām bārkstīm – dāsna, samtaina, zeltīta, mirdzoša, bagāta un intelektuāla. Bet man arī ārkārtīgi patīk, kādu mūziku rakstījuši latviešu dižgari Jānis Mediņš un Alfrēds Kalniņš. Piemēram, saistībā ar Jāni Mediņu es uzreiz iedomājos jūgendstilu. Es redzu Alberta ielu, Rīgas jūgendstila arhitektūras mājas."

Albums no 15. janvāra pieejams gan CD formātā, gan visās populārākājās mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās visā pasaulē. 

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.