Menu
 

Ierakstu kompānija "Skani" digitālā ierakstu sērijā izdevusi Latvijas Radio vēsturiskos ierakstus

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Radio 3 - "Klasika" 25 gadu jubilejā nacionālā ierakstu kompānija "Skani" izdevusi 25 digitālu albumu sēriju, kurā jaunā kvalitātē apkopoti 25 latviešu komponistu darbi, kas ierakstīti laikā no 1963. līdz pat 2018.gadam, informēja kompānijas vadītājs Egīls Šēfers.

Pēc viņa paustā, šodien klājā nācis pirmais no sērijas albumiem, kas veltīts komponista Pētera Barisona daiļradei. Šēfers atzīmēja, ka sērijas koncepcijas izstrāde ir bijis rūpīgs un arī atbildīgs darbs, ko veica Latvijas Radio 3 - "Klasika" mūzikas ierakstu producentes Ilze Medne un Māra Šuba, cenšoties atlasīt pašus būtiskākos un nozīmīgākos katra komponista darbus, kas glabājas Latvijas Radio arhīvā.

Šēfers arīdzan atzīmēja, ka Medne un Šuba nav palaidušās garām īpaši nozīmīgas vēstures liecības - Pētera Plakida un viņa dzīvesbiedres Maijas Krīgenas latviešu mūzikas ierakstus, Intas un Māra Villerušu ieskaņojumus un latviešu tenoru - Jāņa Zābera un Kārļa Zariņa iemūžinātās balsis. Viņa ieskatā, tie ir leģendāri ieraksti, kas veido Latvijas bagāto mūzikas mantojumu.

Ierakstu kompānija "Skani" vadītājs pavēstīja, ka daudzas no šīm fonogrammām līdz šim gulēja radio arhīvos magnētisko lenšu formātā. Skaņu režisori Normunds Slava, Varis Kurmiņš un Modris Bērziņš tos atjaunoja, digitalizēja, attīrīja no trokšņiem un laika gaitā uzkrātiem magnētiskiem bojājumiem.

Pirmajā albumā, kas veltīts komponista Barisona daiļradei, dzirdama dzidrā tenora Zariņa balss, čellista Māra Villeruša un pianistes Intas Villerušas veikums, Tālivalža Dekšņa ieskaņota kalviersonāte un noslēgumā arī laikmetīgs pianistes Aurēlijas Šimkus veikts ieskaņojums.

Šim albumam katru piektdienu tuvāko mēnešu laikā sekos komponistu Volfganga Dārziņa, Riharda Dubras, Andra Dzenīša, Maijas Einfeldes, Ērika Ešenvalda, Artūra Grīnupa, Jāņa Ivanova, Alfrēda Kalniņa, Romualda Kalsona, Jura Karlsona, Tālivalža Ķeniņa, Jāņa Ķepīša, Jāņa Mediņa, Jāzepa Mediņa, Selgas Mences, Imanta Mežaraupa, Georga Pelēča, Pētera Plakida, Gundara Pones, Viļņa Šmīdberga, Pētera Vaska, Mārtiņa Viļuma, Marģera Zariņa un Imanta Zemzara mūzikas albumi.

Pirmais albums no šodienas pieejams visās populārākājās mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās visā pasaulē.

Ierakstu kompānija "Skani" ir vienīgā mūzikas izdevniecība Latvijā ar plašu starptautisku izplatītāju tīklu. Pateicoties sadarbībai ar partneriem ASV, Nīderlandē un Lielbritānijā, "Skani" izdotie latviešu mūzikas kompaktdiskos nonāk tirdzniecībā 80 pasaules valstīs, kā arī visās digitālās mūzikas platformās kā "Spotify", "iTunes", "Amazon Prime" un citās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.