Menu
 

Video: Jūras spēku orķestris publisko videoklipu dziesmai "Brīvības vārdā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - publicitātes Foto, video - publicitātes

Jūras spēku orķestra grupa “Vairogs” ierakstījusi singlu un uzņēmusi  videoklipu dziesmai “Brīvības vārdā”, kas veltīts Latvijas armijas pirmā kara orķestra 102. gadadienai. Dziesma radīta, iedvesmojoties no Nacionālo bruņoto spēku mācībām “Namejs” 2020. gada septembrī, informēja NBS orķestru galvenais diriģents, kapteinis Andis Karelis.

Dziesmas “Brīvības vārdā” mūzikas un teksta autors ir Jūras spēku orķestra grupas “Vairogs” mūziķis seržants Deniss Seimuškins (vokāls, taustiņinstrumenti). Dziesmu autors ieskaņojis kopā ar pārējiem grupas mūziķiem – bocmani Tomu Jansonu (bungas), kaprāli Vladislavu Kačenovski (basa ģitāra), kaprāli Jāni Narkevicu (vokāls, ģitāra) un kaprāli Edgaru Ermansonu (trompete).

Dziemas autors Deniss Seimuškins stāsta: “Mūsu grupas mūziķu aicinājums ir veidot patriotiskas, izglītojošas un audzinošas dziesmas, lai vairotu tautas mīlestību un uzticību savai valstij. Pēc 2020. gada kopīgajām mācībām nāca iedvesma sarakstīt uzmundrinošu dziesmu karavīriem un zemessargiem, kuri aktīvi pildīja mācību uzdevumus par spīti grūtībām un izaicinājumiem. Sarakstīju vārdus, akordus un ar ideju uzrunāju savus grupas biedrus. Radošā gaisotnē radās gan melodija, gan stils un rezultātā arī pati dziesma,” piebilst D.Seimuškins.

Video ieraksts tapis sadarbībā ar Starptautisko lidostu “Liepāja” un  filmēts arī karavīriem nozīmīgās atceres vietās Liepājā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.