Menu
 

Rīgas Domā dažādos koncertos pirmatskaņojumu piedzīvos 24 latviešu komponistu jaundarbi ērģelēm

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/musicincathedral Foto - facebook.com/musicincathedral

Rīgas Domā šī gada sezonas laikā dažādos koncertos pirmatskaņojumu piedzīvos 24 latviešu komponistu 26 jaundarbi ērģelēm solo un ērģelnieku duetam, kā arī viens korim un ērģelēm.

Kā informēja Rīgas Doma mūzikas direktors, katedrāles ērģelnieks Aigars Reinis, komponistu jaundarbi apvienoti zem kopējā nosaukuma "Doms iedvesmo".

Daļa no skaņdarbiem izskanēs tiešsaistes koncertā, kas noritēs 19.martā plkst.19. Pēc Reiņa paustā, koncertā skanēs 16 jauno vai studējošo komponistu jaundarbi, kas radušies sadarbībā ar Rīgas Domu, mūzikas apmācības iestādēm un to pedagogiem. Savukārt turpmākā gada laikā plānoti arī astoņu profesionālo komponistu ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes atbalstu tapušu jaundarbu atskaņojumi.

Jaundarbus radījuši Kristaps Pētersons, Andris Dzenītis, Selga Mence, Aivars Kalējs, Madara Pētersone, Renāte Stivriņa, Rihards Dubra un Georgs Pelēcis. Savukārt pēc Rīgas Doma ērģeļu iepazīšanas klātienē, pagājušā gada oktobrī, Latvijas jaunie komponisti ir radījuši savu pirmo skaņdarbu ērģelēm solo.

Studējošajiem komponistiem no Rēzeknes, Ventspils, Jelgavas, Rīgas mūzikas mācību iestādēm, savu pedagogu profesionālu komponistu vadībā bija iespēja rakstīt un noslīpēt līdz pirmatskaņojumam savu jaundarbu, konsultējoties ar profesionāliem ērģelniekiem, kā arī darba gaitā izdzirdēt savas ieceres arī Rīgas Doma ērģeļu skanējumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.