Menu
 

Filmas "Dvēseļu putenis" mūzika iekļuvusi "Oskara" nākamajā kārtā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Sanita Ieva Sparāne Foto – Sanita Ieva Sparāne

Lolitas Ritmanis mūzika filmai “Dvēseļu putenis” iekļuvusi ASV Kinoakadēmijas balvas “Oskars” nākamajā kārtā jeb tā saucamajā “Short List”. Filmas mūzika turpina “Oscars” sacensību 15 filmu sarakstā ar tādiem pasaules kinoekrānu milžiem kā “Tenet”, “Mank”, “News of the World”, “Soul” un “The Trial of the Chicago 7”.

“Dvēseļu putenis” un straumēšanas vietnē “Netflix” pieejamā Sofijas Lorēnas filma “Life ahead” ir vienīgās ārpus Holivudas tapušās filmas, kas sacenšas par šo balvu. Tiesa, “Dvēseļu putenis” nav ieguvis nomināciju kategorijā "Labākā starptautiskā pilnmetrāžas filma".

“Režisors Dzintars Dreibergs man uzticēja savu “pirmdzimto bērnu” ietīt muzikālā segā. “Dvēseļu puteņa” mūzika tagad atrodas īsajā sarakstā “Oskara” balvai par labāko mūziku. Mazā Latvija – pasaules gaismā... Neaprakstāmas emocijas šobrīd,” savu saviļņojumu paudusi komponiste Lolita Ritmanis.

Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma norāda, ka Latvijas filmu vēsturē šis ir vēl nebijis sasniegums: “Šis ir līdz šim nebijis sasniegums Latvijas filmu vēsturē, ar ko sirsnīgi apsveicu filmas “Dvēseļu putenis” veidotājus un komponisti Lolitu Ritmanis. Cīņa par “Oskara” nominācijām ir ārkārtīgi sīva, konkurence – spēcīga. Pandēmijas gadā, kas ir ietekmējis kino ražošanu un izrādīšanu visā pasaulē, Amerikas Kinoakadēmijas balva ir kļuvusi par to atskaites punktu, kas turpina tradīcijas un ļauj cerēt uz atgriešanos normalitātē.  Cīņa par “Oskariem” šogad ir īpaši asa, šīs balvas vērtība – vēl jo lielāka. Tālab ir jānovērtē fakts, ka filma “Dvēseļu putenis”, īpaši komponistes darbs, ir pamanīts starptautiskā konkurencē.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.