Menu
 

Ikgadējo Teātra dienas izcilības balvu saņems Vita Vārpiņa, Ģirts Krūmiņš, Elmārs Seņkovs, Regīna Kaupuža un Gunārs Bībers

  • Autors:  LETA
Vita Vārpiņa. Foto – Mārcis Baltskars Vita Vārpiņa. Foto – Mārcis Baltskars

Ikgadējo Teātra dienas izcilības balvu saņems Dailes teātra (DT) aktrise Vita Vārpiņa, Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Ģirts Krūmiņš, režisors Elmārs Seņkovs, baletmeistare Regīna Kaupuža un Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) emeritētais profesors un Goda doktors Gunārs Bībers.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) pārstāvis Ričards Vorobjovs, tuvojoties Starptautiskajai teātra dienai, savienība paziņojusi Teātra dienas izcilības balvu laureātus.

Aktrises Lilitas Bērziņas vārdā nosaukto balvu par spilgtu sniegumu pēdējo sezonu laikā un mākslinieciski augstvērtīgu darbu daudzu gadu garumā pasniegs Dailes teātra aktrisei Vārpiņai. Savukārt aktiera Harija Liepiņa vārdā nosaukto balvu par spožu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā pasniegts JRT aktierim Krūmiņam.

Teātra mākslas reformatora Eduarda Smiļģa vārdā nosaukto balvu par nozīmīgu, spilgtu novatorisku režiju iepriekšējo sezonu laikā un par ieguldījumu latviešu teātra popularizēšanā Latvijā un pasaulē pasniegs Seņkovam.

Baletdejotājas un baletmeistares Helēnas Tangijevas-Birznieces vārdā nosaukto balvu par nopelniem kultūras darbā, ieguldījumu Latvijas baleta mākslā un jauno baleta mākslinieku audzināšanā pasniegs Kaupužai. Savukārt literatūrzinātniekiem, kritiķim, LKA emeritētajam profesoram un Goda doktoram Bīberam pasniegs režisora un pedagoga Jēkaba Dubura vārdā nosaukto balvu par mūža ieguldījumu drāmas teorijas, vēstures un analīzes pētniecībā un mācīšanā vairākām studentu paaudzēm.

Vorobjovs norādīja, ka, ievērojot valstī noteikto ārkārtējo situāciju un reaģējot uz epidemioloģisko stāvokli Latvijā, Teātra dienas balvu pasniegšanu LTDS plāno pārcelt no 27.marta uz laiku vasaras sākumā, kad to ļaus epidemioloģiskā situācija.

Balvu kandidātus iesaka Latvijas profesionālie teātri, teātra kritiķi, Latvijas Profesionālā baleta asociācija un profesionālās izglītības kompetences centra "Nacionālā Mākslu vidusskola" Rīgas Baleta skola.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.