Menu
 

Režisors Valters Sīlis ar radošo komandu izveidojuši interaktīvu klausāmizrādi

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Meklējot jaunus formātus, lai atgrieztos pie skatītājiem, režisors Valters Sīlis ar radošo komandu nākuši klajā ar interaktīvu klausāmizrādi, informēja "Dirty Deal Teatro" pārstāve Anna Belkovska.

Viņa pavēstīja, ka no ceturtdienas tīmekļvietnē "noklausies.lv" skatītājiem būs iespēja iejusties kāda LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) darbinieka ādā, noklausoties sarunas starp cilvēkiem, kas tiek turēti aizdomās par pretvalstiskām darbībām.

Klausām izrādes aprakstā lasāms, ka darbība noris LPSR 1987.gada 31.decembrī. "Lai gan vēlies pavadīt Vecgada vakaru ar ģimeni, tas nav iespējams. Pienācis izsaukums no biedra Jansona. Laiks doties uz darba vietu V. Ļeņina un F. Engelsa ielas krustojumā. Uzkāp uz savu kabinetu otrajā stāvā, apsēdies pie darba stacijas un gaidi".

Belkovska klāstīja, ka izrādes darbībai izvēlēts laiks, kurā telefona sarunas bija ērtākais veids attālinātai komunikācijai, tomēr tas bija arī laiks, kurā cilvēki bieži vien ticēja, ka šīs sarunas tiek noklausītas.

Pēc viņas paustā, nokļūstot izrādē, skatītājs varēs noklausīties vairākas sarunas, pēc saviem ieskatiem izvēloties, kurām no tām dot priekšroku. Pārslēdzoties no viena kanāla uz otru, izrādē izskanēs vairāku Latvijā zināmu aktieru balsis. Starp tām varēs dzirdēt Ingu Tropu-Fišeri, Daigu Gaismiņu, Ivaru Krastu, Intu Tiroli, Jāni Āmani un daudzus citus aktierus.

Klausāmizrādes scenāriju kopā ar režisoru Sīli veidoja aktieris Jānis Kronis, programmētājs un grafiskais dizaineris Uvis Zviedris, skaņu režisors un ieraksta operators Viesturs Balodis.

Iegādājoties biļeti, interesents saņems pieejas kodu, kurš būs derīgs trīs stundas pēc tā ievadīšanas. Vairāk informācijas par biļešu iegādi var uzzināt, apmeklējot tīmekļvietni "noklausies.lv" vai "dirtydealteatro.lv".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.