Logo
Drukāt šo lapu

Interesi par Dzintaru koncertzāles atjaunošanas metu konkursu izrādījuši pieci arhitektu biroji

Interesi par Dzintaru koncertzāles atjaunošanas metu konkursu izrādījuši pieci arhitektu biroji publicitātes

Dzintaru koncertzāles vasaras zāles pārbūves metu konkursa arhitektu tikšanos 26.jūlijā apmeklēja piecu arhitektu biroju pārstāvji, pastāstīja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite. Pēc viņas teiktā, daži arhitekti izrādījuši interesi izpētīt koncertzāles darbu arī pasākumu laikā.

Tā kā pieteikumus kandidāti var vēl iesniegt līdz 28.septembrim, to, vai un cik pretendenti patlaban jau ir konkursā pieteikušies - pašvaldība atklāt nevarot, lai neietekmētu konkursa gaitu.

Pašvaldība atgādina, ka otra iespēja arhitektiem satikt Jūrmalas domes un Dzintaru koncertzāles pārstāvjus, lai klātienē apskatītu objektu un pārrunātu metu konkursa ieceri, būs 23.augustā plkst.10. Sava dalība interesentiem jāpiesaka iepriekš.

Jau ziņots, ka martā Jūrmalas pilsētas dome izsludināja arhitektūras metu konkursu Dzintaru koncertzāles teritorijas un vasaras zāles atjaunošanai. Konkursa rezultātā plānots saņemt vienotu apbūves ieceri koncertzāles Lielās zāles pārbūvei, paplašināšanai un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai.

Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, koncertzāles administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām. Pārbūvējot koncertzāli, jārod risinājumi arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas.

Metu konkursa piedāvājumu iesniegšana notiek līdz 28.septembrim. Kopējais konkursa godalgu fonds ir 50 000 eiro.

Slēgtās koncertzāles restaurācijā Jūrmalas pilsētas pašvaldība līdz šim ieguldījusi vairāk nekā 12 miljonus eiro, un tas bijis vērienīgākais pašvaldības projekts pilsētas vēsturē. Restaurētā Mazā zāle durvis apmeklētājiem vēra 2015.gada maijā un kopš tā laika pilnvērtīgi uzņem klausītājus arī ziemā. Pēc arhitektu Viktora Mellenberga un Aleksandra Birzenieka projekta būvētā zāle ir vissenākā koncertzāle Latvijā un vienīgā koncertzāle Latvijā, kas iekļauta kultūras kanonā.

 

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024