Menu
 

Kārlis Anitens: Man patīk šis laiks un patīk šī vieta Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto no arhīva Foto no arhīva

Svinot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu un skolēnu vasaras brīvlaika sākšanos, kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā būs skatāms līdz šim iespaidīgākais parka vides objektu un pils fasādes noformējuma ansamblis "Noslēpumainie ciemiņi", kas vienlaikus būs arī brīvdabas spēle visai ģimenei un iespēja izstādītos vides objektus laimēt. Spēles noteikumi pieejami kultūras pils "Ziemeļblāzma" mājaslapā, kā arī sociālo tīklu kontos "Facebook" un "Instagram". Viens no spēles rīkotājiem ir Kārlis Anitens, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības direktora vietnieks kultūras pils "Ziemeļblāzma" mākslinieciskajos jautājumos.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Vienā vakarā biju uz skatuves divos ļoti atšķirīgos pasākumos. Tā bija 2020. gada sagaidīšana Rīgā. No plkst. 21.00 līdz 23.00 spēlēju Ipolitu kamerizrādē "Reiz Jaungada naktī" 60 cilvēkiem teātrī "Austrumu robeža" Vecrīgā, bet plkst. 23.15 kāpu uz skatuves, lai vadītu Jaungada sagaidīšanas ballīti 40 tūkstošiem skatītāju 11. novembra krastmalā. Šī 15 minūšu pārslēgšanās bija episka.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Bērnu piedzimšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Lauki un daba.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Sports, aktīvs dzīvesveids un sabalansēta ēdienkarte.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Es smēķēju.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?

Nekoncentrēties uz to, ko nedrīkst, bet koncentrēties uz to, ko drīkst.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  

Dafnes di Morjē romāns "Rebeka"; dāņu seriāls "Rita".

Kādu mūziku klausāties?

Dažādu žanru, bet pilnīgi noteikti dinamisku un ritmisku. Man mūzika ir tas pats, kas mašīnas dzinējam benzīns.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Es gribētu, lai atdzimst "Sēnīte" uz Vidzemes šosejas. Tur es ļoti gribu atkal pusdienot pēc daudzu, daudzu gada pārtraukuma.

Laiks un vieta, kurā gribētu dzīvot?

Man patīk šis laiks un patīk šī vieta. Latvija ir visskaistākā zeme visā pasaulē. Tikai vajag to iepazīt un doties pārgājienos, kur acis rāda un kur ilgi neviens nav kāju spēris. Es to daru jau daudzus gadus, un esmu atklājis neskaitāmas apburoši skaistas un pirmatnīgas vietas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.