Menu
 

Ikšķilē ar brīvdabas izrādi "Skroderdienas Silmačos" viesosies Ogres teātris

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Mazinoties pandēmijas ierobežojumiem, Ogres teātris Jāņu nedēļā skatītājus aicina uz “Skroderdienu Silmačos” brīvdabas izrādēm trīs Latvijas pilsētās – Ikšķilē, Balvos un Meņģelē.

Režisora Jāņa Kaijaka veidotā “Skroderdienu Silmačos” skatuves versija pirmizrādi piedzīvoja 2010. gadā un ir kļuvusi par vienu no pieprasītākajiem Blaumaņa lugas iestudējumiem, kas ik gadu Jāņu laikā tiek spēlēts uz dažādām Latvijas brīvdabas skatuvēm – Liepājā, Cesvainē, Rēzeknē, Ventspilī, Līvānos un citur.

Šogad “Skroderdienu Silmačos” iestudējumā debitēs jauns aktiersastāvs – Alekša lomā pirmo reizi iejutīsies aktieris Ernests Greizis, Elīnas lomā būs redzama Signe Stabinge, Rūda lomā – Herberts Legants, Bebenes lomā – Sarmīte Krauze. Citās lomās: Antonija – Astra Kolberga, Dūdars – Guntars Arājs, Ieviņa – Katrīna Anna Ozoliņa, Kārlēns – Mārcis  Broks u. c. Izrādes radošajā komandā ir kostīmu māksliniece Ilze Kupča-Ziemele un scenogrāfs Māris Ruskulis.

“Skroderdienu Silmačos” izrādes būs skatāmas 22. jūnijā plkst. 20.00 Ikšķiles estrādē, 23. jūnijā plkst. 19.00 Balvu Pilsētas estrādē un 27. jūnijā plkst. 17.00 Meņģeles estrādē. Ieeja visās izrādēs – bez maksas.

Kā informēja Ogres teātrī, izrādi Ikšķiles estrādē iespējams apmeklēt, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un digitālo Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka skatītājs ir vakcinēts pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā izslimojis Covid-19. Noteikumi attiecas uz visām vecuma grupām, arī bērniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.