Menu
 

Gadsimta garāko līgodziesmu skandēs vairāki simti dziedātāju, arī Siguldā, Baldonē un Jaunmārupē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Latvijas Radio Ilustrācija - Latvijas Radio

21.jūnijā, vasaras saulgriežos, vairāki simti dziedātāju Latvijā un visā pasaulē skandēs “Gadsimta garāko līgodziesmu”, ko jau sesto gadu organizē Latvijas Radio 2. Līgodziesma no saules lēkta plkst. 4.29 līdz saules rietam plkst. 22.22 ar radio ētera starpniecību vīsies cauri visai Latvijai. Sekojot saules ceļam, līgošanā secīgi iesaistīsies kori un folkloras kopas no dažādiem Latvijas reģioniem un pat kontinentiem.

Kā informē Latvijas Radio, saulgriežu rītā “Gadsimta garākās līgodziesmas 2021” norise sāksies saullēkta brīdī plkst.4.29, kad Doma laukumu Rīgā modinās muzikālā apvienība “Eridana”, kurā dzied labi zināmie mūziķi Iveta Baumane un Roberts Pētersons. Turpinājumā līgodziesma no austrumiem uz rietumiem vīsies cauri visai Latvijai, un latviešu centriem Eiropā, Austrālijā un citviet pasaulē, ik pusstundā vai stundā uzkavēdamās katrā nākamajā vietā un skanot tiešraidē Latvijas Radio 2 ēterā.

Kā viens no pirmajiem plkst.6.15 pasākumā iesaistīsies jauktais koris “Spārni” Siguldā. Pierīgā līgodziesmas vēl skanēs plkst. 15.15 Baldonē jauktā kora “Tempus” izpildījumā, kā arī plkst.21.45 Jaunmārupē, kur muzicēs jauniešu koris “Universum”.

Līgodziesmu skandēs dalībnieki arī no Līgatnes, Salacgrīvas, Jērcēniem, Barkavas, Ciblas, Rēzeknes, Daugavpils, Līvāniem, Aizkraukles, Iecavas, Tērvetes, Brocēniem, Liepājas, Pāvilostas, Alsungas, Ventspils, Rojas, Jaunpils un no diasporas – Grācas Austrijā, Adelaidas Austrālijā, Sentvinsentas un Grenadīnām Dienvidamerikā. Saulrietā, plkst. 22.22 līgodziesma izskanēs pašā Rīgas sirdī, kur to Doma laukumā aizvadīs jauniešu kora “Balsis” koncerts, kas ilgs no plkst. 22.00 līdz plkst. 22.22. 

““Gadsimta garākās līgodziesmas 2021” dalībnieki stāsta, ka uzvilks savus krāšņos svētku tērpus un ir gatavi ar dziesmām pārskandēt visu Latviju. Daudzi kori un folkloras kopas ir izraudzījušies skaistākās novada vietas, lai radītu īpašu sajūtu skandēšanas laikā, ko ar radio starpniecību vēlas nodot tālāk klausītājiem,” teica Latvijas Radio 2 galvenā satura redaktore Baiba Palkavniece. “Esmu gandarīta, ka līgošana un senie rituāli ir kā spēka avoti daudziem simtiem latviešu tepat Latvijā un arī tālumā. Dienas garumā Radio ēterā dalīsimies ar stāstiem un dziesmām, lai kopā varam aizvadīt neaizmirstamu saulgriežu laiku, smeļoties iedvesmu un enerģiju visam atlikušajam gadam!”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.