Menu
 

Jūlijā un augustā Rīgas Krievu teātrī pirmizrādes piedzīvos pieci iestudējumi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūlijā un augustā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī pirmizrādes piedzīvos pieci iestudējumi, informēja teātra pārstāve Kristīna Tolmadževa.

Teātra direktore Dana Bjorka (att.) atzīmēja, ka kopš pēdējās izrādes dienas pagājis mazliet vairāk nekā pusgads. Lai gan teātris dzīvojis gaidīšanas režīmā jau gandrīz divas sezonas, tas gaidīja jaunumus, labvēlīgākas pārmaiņas un jaunas tikšanās ar skatītājiem.

"Šis bijis galēji neparasts laiks, esam ļoti noilgojušies pēc skatītājiem un esam ārkārtīgi priecīgi, ka gaidīšanas laiks tuvojas beigām. Īpaši tāpēc, ka mums ir, ko parādīt - esam sagatavojuši piecus jaunus, ļoti daudzveidīgus uzvedumus un esam aptvēruši trīs jaunus skatuves laukumus," pauda Bjorka.

Jūlijā pirmizrādi piedzīvos divas izrādes. Uz teātra lielās skatuves Sergeja Golomazova režijā 9.jūlijā notiks Veronikas Plotņikovas muzikālā iestudējuma "Par spīti" pirmizrāde. Savukārt otrs jūlija projekts tapis, atzīmējot dzejnieka Aleksandra Čaka 120 gadu jubileju. 21.jūlijā teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Čaks. Rīga. Sieviete", kura literārās kompozīcijas autore ir Jeļena Sigova, bet režisors - Golomazovs.

Augustā teātris skatītājus aicinās uz trim pirmizrādēm. Tolmadževa norādīja, ka Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim ir cieša draudzība un sadarbība ar maestro Raimondu Paulu, tāpēc 5.augustā pirmizrādi piedzīvos koncerts "Raimonds Pauls Rīgas Krievu teātrī" par godu 58 gados radītajiem un piedzīvotajiem skatuves mirkļiem.

Savukārt mūzikas un drāmas telpā "Oratorio" 13.augustā pirmizrādi piedzīvos izrāde "Mamma" Ināras Sluckas režijā. Teātra pārstāve atzīmēja, ka krievu dramaturģes Asjas Vološinas luga ir stāsts par pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu.

27.augustā pirmizrāde gaidāma kustību izrādei bez vārdiem "paraDIZZY", kas arī notiks mūzikas un drāmas telpā "Oratorio" un kuru iestudējusi un horeogrāfiju veidojusi Inga Krasovska. Iestudējums ir izrāde, kas bez vārdiem vēsta par dažādu laikmetu un kultūru parādībām, kurās atainotas attiecības starp vīriešiem un sievietēm, kā arī par mūsu trauslo, taču aizraujošo līdzāspastāvēšanu, norādīja Tolmadževa. Izrādē apvienojušies ne tikai Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri, bet arī aktrise Zane Dombrovska un dziedātāja Aija Andrejeva-Aišpure.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.