Logo
Drukāt šo lapu

Mālpilī atklās mūzikas un mākslas skolas absolventu izstādi Apriņķis.lv

Mālpilī atklās mūzikas un mākslas skolas absolventu izstādi publicitātes

Mālpils Kultūras centrā 2.septembrī plkst. 16.00 otrā stāva foajē un izstāžu zālē tiks atklāta izstāde “325”. Tas ir projekts, kurā apvienojas 18 mākslinieki, kuri ir absolvējuši Mālpils mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļu un savu turpmāko ceļu saistījuši ar glezniecību, tēlniecību, grafiku, animāciju un citām mākslas tehnikām.

Ir apritējuši divdesmit gadi, kopš Mālpils Mākslas skolas pirmā izlaiduma, pa šo laiku ir izaugusi jauna mākslinieku paaudze, kuru vārdi ir izskanējuši izstādēs un konkursos tepat Latvijā un starptautiskā mērogā.

Izstādē būs apskatāmas Anetes Meleces animācijas “Kiosks”, “Analysis Paralysis” un “Vilma šodien nestrādā”, Anetes Kalniņas darbi no kolekcijas “Ainava – abstrakcija”, Lienes Mackus skulptūras “Zināma vieta”,  kā arī Dārtas Hapanionekas, Ernesta Austriņa, Maijas Mackus,  Emīla un Elviju Salmiņu, Līgu Mukānes, Rūtas Jumītes Akeldamas, Arvja Kantiševa, Līgas Blumbergas, Arta Resseļa, Artas Kiršteines, Līgas Bellamijas Kiršteines, Kristīnes Nikandrovas, Inutas Graudiņas un Madaras Namedas Zemītes darbi.

”Nosaukums “325” ir kopīgais lielums – 325. kabinets Mālpils Mūzikas un mākslas skolā, kas vieno tik dažādos māksliniekus, tā ir telpa, kur viss sākās – perspektīva, cilindrs, gaisma – ēna, okeris un ultramarīna zilais lielajās krāsu pudelēs,” vēsta izstādes rīkotāji. Savas gaitas turpinot Rīgas Dizaina un mākslas vidussskolā, Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā, Latvijas Mākslas akadēmijā, Baltijas Starptautiskajā akdēmijā un savu individuālo ceļu meklējot, 325 ir kopīgais sākuma punkts skolotāju Māras Ārentes, Indras Zvīgules, Gunas Petrevicas, Intas Rulles un Esmeraldes Tāles vadībā.

Izstāde Mālpils Kultūras centra 2.stāva foajē būs apskatāma līdz 30.septembrim un izstāžu zālē līdz 11.oktobrim.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024