Logo
Drukāt šo lapu

Latvijas Nacionālajā teātrī uzstādīti 803 jauni skatītāju krēsli

Latvijas Nacionālajā teātrī uzstādīti 803 jauni skatītāju krēsli Lauma Kalniņa

Pirmdien Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāju Oļegu Burovu, Latvijas Nacionālā teātra valdes locekli Jāni Vimbu un izpilddirektoru Ojāru Rubeni apskatīja un novērtēja Latvijas Nacionālajā teātrī uzstādītos 803 jaunos skatītāju krēslus.

Teātra skatītāju krēslu dizains ir izstrādāts sadarbībā ar  Itālijas ražotāju, kas specializējas teātra sēdmēbeļu izgatavošanā, informēja Rīgas domē. Ražotājs izgatavoja krēslus gan Krievu drāmas teātrim, gan VEF kultūras pilij, kā arī vairākiem operas namiem Florencē, Siennā un citviet pasaulē.

Krēsli izgatavoti atbilstoši visām ergonomikas prasībām un ievērojot klasiskās teātra stila formas. Ozolkoka krēslu konstrukcijā ir izmantotas jaunākās tehnoloģijas. Atzveltne un sēdeklis ir veidots ar ergonomisku izliekumu un polsterēts ar augstas nodilumizturības alpaka samta mēbeļu audumu, kas atbilst visām prasībām. Krēsla speciālais polsterējuma sastāvs nodrošinās ilgstošu un komfortablu sēdēšanu teātra skatītājiem.

Kopumā teātrī ir uzstādīti 803 jauni skatītāju krēsli, no kuriem 406 atradīsies parteros un ložās, 150 pirmajā balkonā un 247 otrajā balkonā. Kopējās remontdarbu izmaksas ir 740 tūkstoši eiro, bet šos ieguldījumus pašvaldībai atmaksās teātris ar nomas maksu par telpām. 

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024