Logo
Drukāt šo lapu

Jūrmalā oktobra nogalē izskanēs Emīla Dārziņa jauktā kora 15 gadu jubilejas koncerts

Jūrmalā oktobra nogalē izskanēs Emīla Dārziņa jauktā kora 15 gadu jubilejas koncerts www.darzinakoris.lv

Dzintaru koncertzālē 27.oktobrī notiks Emīla Dārziņa jauktā kora 15 gadu jubilejas koncerts, kurā būs klausāms Andra Sējāna jaundarba "Ūdens" pirmatskaņojums, aģentūru LETA informēja kora direktore Ieva Briede.

Šogad koris savas jubilejas svinēšanai izplānojis īpašu sezonu. Septembrī tiks izdots skaņu ierakstu disks "Gaismas upes". Tas ir pirmais kompaktdisks, kas radīts, nesot Emīla Dārziņa jauktā kora nosaukumu, un tajā iemūžināti speciāli šim korim komponēti skaņdarbi. Ierakstā dzirdami tādu Latvijā un ārvalstīs populāru komponistu kā Ērika Ešenvalda, Riharda Dubras, Jēkaba Nīmaņa, Selgas Mences un citu darbi. Projekta iniciators ir Artūrs Ancāns, kurš ir kora dibinātājs un līdz 2014.gadam bija tā mākslinieciskais vadītājs.

Novembrī kolektīvs izpildīs Latvijas valsts simtgadei veltītus koncertus Dienvidkorejā, savukārt decembrī koris iecerējis uzstāšanos kopā ar pūtēju orķestri Rīga. Nākamajā gadā kolektīvs dosies uz Štutgarti, lai piedalītos garīgās mūzikas festivālā. Jau ierasts, ka ik gadu koris piedalās arī starptautiskos koru konkursos un festivālos, arī šī jubilejas sezona nebūs izņēmums, norādīja Briede.

Tāpat, atsākot kora jauno sezonu, Emīla Dārziņa jauktais koris un tā mākslinieciskā vadītāja Nora Kalniņa izsludina dziedātāju uzņemšanu - tiek gaidīti dziedātāji visās balsu grupās. Pieteikšanās atvērta līdz 4.septembrim, aizpildot anketu mājas lapas "www.darzinakoris.lv" sadaļā "Jaunumi". Kora mēģinājumi notiek otrdienu un ceturtdienu vakaros Rīgas Katoļu ģimnāzijas telpās.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024