Menu
 

Mālpils māksliniece Anete Melece nominēta Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība, video - "KIS KIS - keep it short" Foto - Siguldas novada pašvaldība, video - "KIS KIS - keep it short"

Māksliniece un ilustratore Anete Melece no Mālpils nominācijā “Ilustrators” nominēta Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai (Astrid Lindgren Memorial Award)​, kas ir viena no pasaulē prestižākajām balvām bērnu literatūrā. Šis pēc kārtas ir otrais gads, kad ilustratore un animācijas filmu veidotāja nominēta šim starptautiskajam apbalvojumam, liecina Siguldas novada pašvaldības informācija.

Anete 2019. gadā par ilustrācijām savai grāmatai “Kiosks” un Laura Gundara grāmatai “Vaļa balss” saņēmusi Jāņa Baltvilka balvu. Savukārt 2020. gadā autores grāmata “Kiosks” iekļuvusi starp 100 pasaulē izcilākajām bilžu grāmatām un tulkota vairākās valodās, tostarp angļu, vācu, itāļu, zviedru, ķīniešu un citās. Mākslinieces veidotā animācijas filma “Kioks” guvusi starptautisku atzinību dažādos festivālos.

Anete Melece 2020. gadā saņēmusi Mālpils novada pašvaldības Goda rakstu nominācijā “Goda novadniece” par ieguldījumu Latvijas un pasaules animācijas savdabīgā rokraksta veidošanā un latviešu bērnu grāmatu ilustrācijas izcelšanu pasaules mākslas arēnā.

Kandidātus Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai var izvirzīt noteiktas, iepriekš apstiprinātas organizācijas visā pasaulē. Viena no tām ir Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome, kura 2021. gada balvai pieteikusi divas  mākslinieces no Latvijas – Aneti Meleci un Gitu Treici.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.