Logo
Drukāt šo lapu

Siguldā ar īpašu programmu atklās novada kultūras centru

Siguldā ar īpašu programmu atklās novada kultūras centru Foto: Siguldas novada pašvaldība un publicitātes

14. septembrī ar daudzpusīgu programmu tiks atklāts Siguldas novada kultūras centrs – plkst. 20.30 uz īpašas āra skatuves uzstāsies etnomūzikas grupa "Tautumeitas" un klasiskās mūzikas huligānu grupa "DaGamba”, tāpat pasākumi gaidāmi arī brīvdienās: ekskursijas pa kultūras centru un aktivitātes bērniem.

Piektdien pēc muzikālās programmas līdz pat plkst. 1.00 naktī ikviens būs aicināts doties ēkas aplūkošanas ekskursijās, kuru laikā ikviens īpašu gidu pavadībā varēs izstaigāt vietas, kas ikdienā pasākumu apmeklētājiem nebūs pieejamas, – aizkulises, tērpu un rekvizītu noliktavas, grimmētavas, kā arī mēģinājumu zāles, informē Siguldas novada pašvaldībā.


Etnomūzikas grupa "Tautumeitas".

15. septembrī no plkst. 9.00 līdz 12.00 notiks ekskursijas pa Siguldas novada kultūras centru, savukārt plkst. 12.00 teritorijā pie kultūras centra tiks atklāts novadnieka, latviešu profesionālās tēlniecības pamatlicēja Teodora Zaļkalna skulpturālais portrets, kas vairākus gadus atradās pie Latvijas Mākslas akadēmijas. Pieminekļa autors ir Teodora Zaļkalna skolnieks Ojārs Siliņš, un izcilā tēlnieka portrets veidots 1986. gadā. Līdztekus skulpturālā portreta atklāšanai Siguldas novada kultūras centra izstāžu zālē tiks atklāta Turaidas muzejrezervāta sagatavotā izstāde "Teodors Zaļkalns”.

Sestdien plkst. 18.00 kultūras centra lielajā zālē jauno "Premium" klases koncertflīģeli kā pirmais spēlēs maestro Raimonds Pauls koncertā "Pie tevis, Gauja, tavā elpā”. Jau izpārdotajā koncertā piedalīsies dziedātājs Mārtiņš Ruskis, Kristīna Zaharova, Dainis Skutelis, Ginta Krievkalna, muzikālais bigbends Kristapa Krievkalna vadībā, kā arī jauktais koris "Atvars”. Koncertu vadīs aktieris Gundars Grasbergs, vēsta pašvaldības pārstāvji.

16. septembrī uz Siguldas novada kultūras centru tiek aicinātas ģimenes ar bērniem. No plkst. 11.00 līdz 17.00 mazie novadnieki varēs līdzdarboties aizraujošās un izzinošās smilšu, dabas, animācijas un citās radošajās darbnīcās, bet no plkst. 12.00 līdz 16.00 baudīt bezmaksas "2 Annas” filmu seansus. Plkst. 14.00 sāksies bērnu vokālo ansambļu muzikālais uzvedums "Vilkam tāda dvēselīt`” – Andra un Reiņa Sējānu radītais oriģināldarbs, kas novērtēts XXVI Vispārējos latviešu dziesmu un XVI deju svētkos. Tas ir stāsts par attiecībām, cilvēcību, vēlmi sadzirdēt sevi un citus, kas aicina izjust, pārdzīvot, domāt un caur vilcēna dzīvi spēt labāk saprast savējo. 



Jau ziņots, ka pēc ēkas pārbūves Siguldas novada kultūras centrs ieguvis plašas, mūsdienīgas un funkcionālas telpas un, pateicoties oriģinālam dizaina risinājumam, veiksmīgi iekļaujas Siguldas pilsētvidē – arhitekts Aldis Polis ēkas fasādē izmantojis dekoratīvus fasādes paneļus, kuru apdruka veidota pēc devona perioda smilšakmens atsegumu fotoattēliem no Velnalas klintīm Siguldā, norāda pašvaldībā.

Pārbūvētajā ēkā izveidotas četras īpaši pielāgotas mēģinājumu telpas orķestra, kora un dejotāju vajadzībām, kuras būs pieejamas novada amatiermākslas kolektīviem. Ēkā ir izcila akustika ar mazu reverberācijas laiku, kas lieliski piemērota koncertiem ar apskaņošanu un ļaus veikt augstvērtīgus audioierakstus vai pat tiešraides no kultūras notikumiem. Tāpat visās zālēs ir uzstādīti augstas izšķirtspējas videoprojektori, bet lielā zāle ir īpaši pielāgota pasākumiem, kuriem nepieciešamas sarežģītas dekorācijas – skatuve ir padziļināta, aprīkota ar paceļamām konstrukcijām un profesionālām skatuves gaismām. Ar kvalitatīviem tehnoloģiskajiem risinājumiem atjaunota arī bijusī kinozāle, kurā varēs norisināties mazākas formas koncerti, izrādes vai kino seansi.

Domājot par energoefektivitāti, būve ir aprīkota ar ēkas vadības sistēmu, kas automātiski regulē un vada ventilācijas, apkures, apgaismojuma un kondicionēšanas iekārtas. Izmantojot šo tehnoloģiju, ir iespējams nozīmīgākos enerģijas patērētājus – aukstuma staciju, siltummezglu, ventilācijas agregātus – regulēt atbilstoši pieprasījumam, būtiski palielinot ēkas energoefektivitātes līmeni. Enerģijas patēriņš apkurei plānots 32,60 kWh/m2 gadā, projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 44 568,79 kg CO2/gadā, informē pašvaldības pārstāvji.

Biļetes uz Siguldas novada kultūras centra pasākumiem līdz ēkas atklāšanai pieejamas "Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietā Ausekļa ielā 6, Siguldā, Tūrisma informācijas centra telpās.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024