Menu
 

Bulduru Izstāžu namā var aplūkot stikla mākslinieka Arta Nīmaņa personālizstādi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Bulduru Izstāžu namā var aplūkot stikla mākslinieka Arta Nīmaņa personālizstādi Publicitātes foto

14. septembrī plkst. 19.00 Bulduru Izstāžu namā notiks stikla mākslinieka Arta Nīmaņa personālizstādes "Saule un Mēness" atklāšana, kā arī tikšanās ar pasaulē zināmo mākslinieku. Izstāde veltīta Latvijas simtgadei, un Bulduru Izstāžu namā tā būs apskatāma līdz 20. oktobrim.

Artis Nīmanis (1978) ir viens no atpazīstamākajiem latviešu stikla māksliniekiem, kurš strādā ar stiklu jau vairāk nekā 20 gadus. Mākslinieks eksperimentē ar jaunākajām tehnoloģijām stikla apstrādē. Viņa darbiem piemīt unikāls Nīmaņa rokraksts. Tā arī izstādes "Saule un Mēness” darbi tapuši oriģinālā autortehnikā. Stikla virsmai tiek piešķirts spoguļa efekts, kas ir panākts, vakuumā stiklu pārklājot ar ļoti plānu nerūsējošā tērauda, titāna vai cita metāla slāni, informē Bulduru Izstāžu nama pārstāvji.

Izstāde "Saule un Mēness” ir Arta Nīmaņa veltījums Latvijas simtgadei. Saule un Mēness mākslinieka darbos ir pārtapuši apļa un elipses objektos. To atstarojošās virsmas lauž gaismas starus, tajos spoguļojas telpa un pats skatītājs. Izstāde pa daļām jau izstādīta Cēsu muzeja izstāžu namā, Bornholmas Mākslas muzejā (Dānijā) un Valmieras muzeja izstāžu namā. Izstāde pēc Jūrmalas tālāk ceļos uz Somijas stikla muzeju un pēc tam dosies uz kādu prestižu privātu galeriju Tokijā (Japānā). "Saule un Mēness” ir autora simtgades izstāžu cikls trīs gadu garumā.

Artis Nīmanis piedalījies vairākās grupu izstādēs un sarīkojis personālizstādes Eiropā, Amerikā, Krievijā, Ķīnā, Meksikā un Japānā. Viņa personālizstāde "Fragile" Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā ieguva Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu „Kilograms kultūras 2016” kategorijā „Vizuālā māksla”, savukārt 2017. gadā A. Nīmanis par darbu "Likteņupe” ieguva skatītāju balvu gadskārtējā Bulduru Izstāžu nama rīkotajā konkursa izstādē "Jā/NeATKARĪBA 2017". Viņš ir arī stikla trauku zīmola "an&angel" un stikla produktu zīmola "Glass Muse" galvenais dizaineris, vēsta Izstāžu namā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.