Logo
Drukāt šo lapu

Londonas dizaina biennāles laikā Kurtolda Mākslas institūtā norisināsies Latvijas diena

Latvijas instalācija "Matter to Matter" Londonas dizaina biennālē 2018. Latvijas instalācija "Matter to Matter" Londonas dizaina biennālē 2018. Foto: Artūrs Analts, lv100.lv

18. septembrī "Londonas dizaina biennāles 2018" laikā Kurtolda Mākslas institūtā norisināsies Latvijas diena, pulcējot vadošos nozares pārstāvjus, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Londonas dizaina festivāla Latvijas dienā uz aktīvu viedokļu apmaiņu Kurtolda Mākslas institūtā uzaicināti radošo industriju, dizaina un sociālantropoloģijas jomu eksperti no Latvijas un Lielbritānijas. Publiskās diskusijas mērķis ir rosināt domāt par sociāli atbildīgu un ilgtspējīgu dizainu, Latvijas ekosistēmu, sabiedrības iesaisti un prasmi apvienot dažādu kultūru pieredzi.

Pasākumā atklāšanas uzrunas teiks Londonas Dizaina biennāles izpilddirektors Sumantro Gouzs, Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Latvijas vēstniece Lielbritānijā Baiba Braže un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Sarunā piedalīsies "Londonas dizaina biennāles 2018" laureāts un godalgotās instalācijas "Matter to Matter" autors, dizainers Artūrs Analts, kuratore Lūcija Balivante, sociālantropologs Viesturs Celmiņš, Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktora vietniece Silvija Nora Kalniņš. Diskusiju moderēs Viktorijas un Alberta muzeja Dizaina, arhitektūras un digitālās mākslas nodaļas vadītājs Kristofers Tērners.

Pasākuma gaitā tiks izmantots latviešu dizaina paraugs "Catchbox". ""Catchbox" ir pasaulē pirmais mētājamais mikrofons, kas paredzēts auditorijas iesaistei. Mēs ticam cilvēku savstarpējai komunikācijai un vēlamies to uzlabot. Tāpēc esam radījuši mikrofonu, ko var vienkārši uzstādīt, lietot un, pats svarīgākais, mest," skaidroja zīmola pārstāve Lelde Dalmane.

Londonas Dizaina biennāle notiek otro reizi un 2018. gadā vieno 40 dažādu valstu, pilsētu un teritoriju ekspozīcijas, radoši un provokatīvi rosinot apmeklētājus atklāt, kā dizains spēj ietekmēt un virzīt emocijas, izaicināt, iepriecināt, pārsteigt un izglītot.

Latvija šajā plašajā pasaules dizaina forumā piedalās pirmo reizi. Pēc Londonas grāmatu tirgus tas ir otrs nozīmīgākais notikums Lielbritānijā, atzīmējot Latvijas valsts simtgadi. Dalība norisinās Latvijas valsts simtgades programmas laikā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024