Menu
 

Noskaidroti desmitā dokumentālo īsfilmu cikla "Latvijas kods. Latvija šodien" veidotāji un tēmas

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Noskaidroti Latvijas Televīzijas (LTV) dokumentālo īsfilmu konkursa "Latvijas kods. Latvija šodien" 2022.gada uzvarētāji, informēja LTV.

Konkursā atbalstīts SIA "MataMata" projekts "Lapsas ādā" ar režisoru Mārtiņu Jansonu, SIA "Vides filmu studija" projekts "Einaratīvs" ar režisori Betiju Zvejnieci, SIA "TV kompānija Māra" projekts "Viena maza ballīte" ar režisori Unu Cekuli, biedrības "Dokumentālists" projekts "Birokrātijas līķis" ar režisoru Ivaru Zviedri, kā arī SIA "Tritone studio" projekts "Pilnmēness serenāde" ar režisoriem Mārci Ābeli un Lauri Ābeli.

Filmu projektus izvērtēja konkursa žūrija - projekta "Latvijas kods. Latvija šodien" vadītāja Zane Valeniece, Valsts kultūrkapitāla fonda Filmu mākslas nozares ekspertu komisijas pārstāve Madara Dišlere, projekta "Latvijas kods. Latvija šodien" satura redaktore Zane Balčus, LTV Filmu iepirkšanas nodaļas redaktore Liene Laviņa, LTV satura redaktores Vikija Valdmane-Rozenberga un Anna Platpīre, LTV Mārketinga un komunikācijas daļas tekstu redaktore Evita Mamaja.

LTV ēterā filmas būs skatāmas valsts svētku laikā novembrī.

Konkurss "Latvijas kods. Latvija šodien" šogad tiek organizēts desmito gadu. Projekts īstenots sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu un Nacionālo Kino centru. Tā mērķis ir atbalstīt filmas, kas dokumentē Latvijas dzīvi, vidi un cilvēkus šodien, meklē plašāku sociālo, kultūras un vēstures kontekstu un atsedz laikmetam raksturīgas tendences dažādās dzīves jomās.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.