Menu
 

Festivālā "Vīnes klasika" Dzintaros uzstāsies talantīgais pianists Daumants Liepiņš

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

VSIA “Latvijas koncerti” aicina izbaudīt spožus un virtuozus skaņdarbus, ko 25. februārī, Jūrmālā, Dzintaru koncertzālē izpildīs talantīgais latviešu pianists Daumants Liepiņš.

Daumants Liepiņš ir klaviermūzikas pasaules jaunā, uzlecošā zvaigzne. Līdzās solokoncertiem dažādās pasaules vietās Daumants Liepiņš ir uzstājies kopā ar Liverpūles Karaliskās filharmonijas orķerstri, Helsingborgas, Rumānijas, Gruzijas Nacionālajiem simfoniskajiem orķestriem un Kauņas simfonisko orķestri. Kā arī bijis daudzu starptautisku koncertu laureāts. Festivāla “Vīnes klasika” ietvaros Daumants Liepiņš izpildīs Ludviga van Bēthovena “32 variācijas par oriģināltēmu do minorā”, Franča Šūberta “Sonāti klavierēm la minorā” un “Sonāti klavierēm la mažorā”.

“Gatavojot šo programmu, es daudz domāju par to kā notika mana iepazīšanās ar šiem abiem komponistiem. Bēthovens pie manis atnāca daudz vienkāršāk un ātrāk, ar savu skaidrību, tiešumu, kontrastiem un dramatismu, savukārt Šūberts prasīja laiku, sākumā viņa mūzika mani mulsināja ar savu šķietamo vājumu, bezspēcību un gribas trūkumu, it kā padošanos liktenim, bet, rokoties dziļāk Šūberta mūzikā, es atklāju, ka viņa mūzikas atslēga slēpjas tieši šajā ievainojamībā, dvēseles atkailinātībā, kas viņa mūzikā ir ļoti bieži sastopama. Bēthovena un Šūberta mūzika ir dvēseles mūzika, kas palīdz mums augt un pilnveidoties, tā tas ir noticis ar mani un tā tas notiek ar katru, kurš klausās šos šedevrus,” gaidot koncertu, pārdomās dalās Daumants Liepiņš.

VISA “Latvijas koncerti” atgādina, ka festivāla “Vīnes klasika” ietvaros klausītājiem būs iespēja izbaudīt dažādu Vīnes klasiķu muzikālos darbus. 26. februārī Rīgā, Mazajā ģildē uzstāsies festivāla īpašie viesi  “Alban Berg Ensemble” no Austrijas, kas atskaņos Ludvigam van Bēthovenam un Francim Šūbertam veltītu programmu. 4.martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā grandiozi izskanēs Volfganga Amadeja Mocarta “Rekviēms”. Diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā izpildījumā piedalīsies Latvijas Radio koris un orķestris “Sinfonietta Rīga” kopā ar izciliem Latvijas solistiem – soprānu Guntu Gelgoti, mecosoprānu Ievu Paršu,  tenoru Jāni Kurševu un basu Paulu Putniņu. Savukārt 5.martā festivālu noslēgs skaistākās dziesmas un operetes no Vīnes “Zelta laikmeta”. Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti – Marlēna Keine un Rinalds Kandalincevs kopā ar čellisti Ievu Upatnieci, klarnetistu Mārtiņu Circeni un pianisti Agnesi Egliņu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.