Menu
 

Puntulis aicina māksliniekus atturēties no uzstāšanās Krievijā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Latvijas māksliniekiem pašlaik vajadzētu atturēties no uzstāšanās Krievijā, "parādot citu tautu brīvību cienošu pilsonisko nostāju un soldarizējoties ar starptautisko nostāju Ukrainas jautājumā", uzskata kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Skaidrojot savu nostāju, ministrs ierakstā sociālajos tīklos norādījis, ka "šodien mēs esam citā pasaulē - tādā, kurā notiek neizprovocēta plaša mēroga Krievijas militārā agresija pret Ukrainu". Puntulis norādīja, ka visa civilizētā pasaule alkst tikai vienu - atgriezties pie miera, garantējot pilnīgu Ukrainas neatkarību un teritoriālo vienotību.

Puntulis aicināja Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) izvērtēt un sekmēt alternatīvu plaša spektra starptautisku notikumu atspoguļojošu televīzijas kanālu krievu un ukraiņu valodā iekļaušanu virszemes apraidē un visos kabeļtīklos Latvijā.

Tāpat viņš rosina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP) nodrošināt plašu Ukrainas notikumu atspoguļojumu pasaules kontekstā. Ministrs aicināja iedzīvotājus skatīties, klausīties un sekot uzticamiem un pārbaudītiem informācijas avotiem. Pēc Puntuļa paustā, Latvijas sabiedriskie mediji jau intensificē ziņu izlaidumus gan programmās latviešu, gan krievu valodā, plaši atspoguļojot militāro krīzi Ukrainā.

Ministrs arīdzan aicināja kultūras iestādes izvietot Ukrainas karogus un pēc iespējas izgaismot savas iestādes Ukrainas karoga krāsās. Puntulis atzīmēja, ka ar dziļu izpratni par radušos situāciju izturas valsts kultūras iestādes, kas jau ir apliecinājušas, ka atceļ visas ieplānotās aktivitātes Krievijā. Viņš pauda arī aicinājumu atskaņot ukraiņu mūziku radiostacijās, koncertos un pasākumos.

"Ikviens no mums var sniegt atbalstu Ukrainas tautai centienos nosargāt savu valsti tās starptautiski atzītajās robežās," uzsvēra Puntulis.

LETA jau rakstīja, ka neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt “militāru operāciju” Ukrainā ceturtdienas rītā Krievijas bruņotie spēki veica raķešu triecienus un iebruka savā kaimiņvalstī vairākos virzienos, arī no 2014.gadā okupētās Krimas. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis izsludinājis valstī karastāvokli un paziņojis, ka Ukraina sarauj diplomātiskās attiecības ar Krieviju.

Ukrainas armija iesaistījusies karadarbībā pret Krievijas bruņotajiem spēkiem, sadursmēs un Krievijas triecienos zaudējot vairākus desmitus karavīru. Ukraina paziņojusi arī par vairākiem notriektiem Krievijas lidaparātiem, ko Krievija gan noliedz.

Eiropas Savienība (ES), ASV, Lielbritānija un citas valstis iebrukuma gadījumā Ukrainā draudējušas noteikt Krievijai ļoti nopietnas sankcijas, kuras drīzumā sola īstenot.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.