Menu
 

Anete Toča dodas garās pastaigās gar jūru. Ekspresjautājumi kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" izpilddirektorei Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Anete Toča dodas garās pastaigās gar jūru. Ekspresjautājumi kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" izpilddirektorei Publicitātes foto

Piektdien, 21. septembrī, jauno sezonu ar koncertu Lielajā ģildē uzsāks arī kamerorķestris "Sinfonietta Rīga". "Koncertā skanēs latviešu mūzikas pērle – Jāņa Ivanova skaņdarbs "Sinfonietta" – un Magnusa Lindberga opuss "Joy", kas apstiprina, ka viņš prot aizrautīgi rotaļāties ar akustiskām un elektroniskām skaņbūvēm.

Bet Ludviga van Bēthovena majestātiskajā un liriski skaistajā Piektajā klavierkoncertā solists būs viens no mūslaiku cildinātākajiem pianisma talantiem Jevgeņijs Sudbins, kuram mūzikas kritiķi pareģo kļūt par vienu no izcilākajiem 21. gadsimta pianistiem," gaidāmo koncertu ieskicē kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" izpilddirektore un flautiste Anete Toča.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Kāpusi klintī bez alpīnisma aprīkojuma. Vadu orķestri "Sinfonietta Rīga".

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

"Sinfonietta Rīga" un Latvijas Radio kora koncerts Hamburgā, Elbas filharmonijas Lielajā zālē, 2017. gadā. Personīgajā dzīvē – mirkļi, ko varu pavadīt kopā ar ģimeni.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Sarunas ar draugiem, viesu uzņemšana, ceļojumi, grāmatas, flautas spēlēšana.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Garas pastaigas gar jūru, peldēšana, sporta zāles apmeklēšana.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Darbaholisms.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Ufici galerijas apmeklējums Florencē.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Grāmatas: Aksela Muntes "Stāsts par Sanmikelu»", Umberto Eko "Rozes vārds", Māra Bērziņa "Svina garša" un Madaras Gruntmanes dzeja. Filmas: Federiko Fellīni "La Dolce vita" un "Orķestra mēģinājums", filmas ar Odriju Hepbernu, vēsturiskās filmas.

Kādu mūziku klausāties?

Klasiku, Latvijas Radio 3, patīk džezs, "Simply Red" un Stinga albums "Symphonities".

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Centrāltirgū, kas ir netālu no orķestra biroja Spīķeros, vienmēr var atrast svaigus un veselīgus produktus. Svētku reizēs viesojos restorānā "Garage" Berga bazārā.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Latvijas Nacionālās mākslas muzejs, kur allaž ir interesantas un ievērības cienīgas izstādes, kā arī "Sinfonietta Rīga" koncerti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.