Menu
 

Foto: Siguldā atklāta izstāde "Latvju raksti. Citādība"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Semanis Foto - Edgars Semanis

Kultūras centrā “Siguldas devons” durvis vērusi izstāde “Latvju raksti. Citādība”, kas apliecina Latvijas audēju un lietišķo studiju meistaru prasmi un viedumu,  savos darbos tradīciju apvienojot ar vīziju par to, kā mūsu tautas bagātais mantojums pārdzimst nākotnē.

Tekstiliju ansambļu izstāde ir vainagojums gadu ilgam projektam, kura misija ir apliecināt tautas mākslas dzīvotspēju un atvērtību mijiedarbībai ar laikmeta attīstības tendencēm. Tā laikā Siguldas novada Kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC) piedāvāja divus tiešsaistes seminārus audējiem no visas Latvijas, runājot gan par novitātēm interjera dizainā, gan netradicionālu, otrreiz pārstrādājamu materiālu izmantošanu pašmājās un visā plašajā pasaulē – profesionālajā un tautas mākslā, informēja Siguldas kultūras centrā.

Seminārus vadīja izcili savas jomas profesionāļi – tekstilmākslinieces un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējas Ieva Krūmiņa un Barbara Ābele, LNKC speciāliste Linda Rubena, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas pasniedzēja un tekstilmāksliniece Māra Avotniece, tekstilmāksliniece Annele Slišāne..

Iedvesmojoties no semināros dzirdētā un ar svaigu skatu uz tradicionālajām vērtībām pie darba ķērās daudzi, 2021. gada mājsēžu laikā domājot, zīmējot, griežot un aužot. Lai piedalītos izstādē “Latvju raksti. Citādība”, studijas tika aicinātas veidot tekstiliju ansambļus, kuros vismaz viens no elementiem būtu radīts, domājot par materiālu ilgtspējību. Šobrīd izstādē “Latvju raksti. Citādība” redzamie darbi no Tautas lietišķās mākslas studijām “Austra”, “Bauska”, “Draudzība”, “Dzilna”, “Kalme” ,“Kamene”, “Līgatne”, “Sagša”, “Saiva”, “Urga”, Biedrības “9 arodi”, “Mailīšu Fabrikas”, Sarkaņu amatu skolas aušanas pulciņa, tekstilstudijas “Putnukalns” un citām studijām ir tikai daļa no izstādei pieteiktajiem un žūrijai nenācās viegli tos atlasīt.

Izstāde “Latvju raksti. Citādība” skatāma no 11. marta līdz 2. aprīlim darba dienās no 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no 10.00 līdz 16.00, ieeja bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.