Menu
 

Svētdien Mālpilī atklās izstādi "Skulmju zīmē"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

Tuvojoties Valentīna Skulmes dzimšanas dienai un “Skulmju” mājas sezonas atklāšanai, svētdien, 20.martā, plkst. 17.33 Mālpils Kultūras centrā tiks atklāta Valentīna Skulmes 100 gadu jubilejai veltītā ekspozīcija “Skulmju zīmē”.

Kā liecina Siguldas novada pašvaldības informācija, izstādē varēs aplūkot Valentīna Skulmes gleznas, kā arī dažādus teātra izrāžu rekvizītus un tērpus, ielūkoties informācijā par mākslinieka daiļradi un dzīvi. Izstādes atklāšanas dienā Mālpils Kultūras centrā viesosies Džemmas Skulmes mazdēls Artūrs Dimiters, gaidāmas sarunas par Skulmju dzimtu, kultūru un mākslu. Izstāde Mālpils Kultūras centrā būs skatāma līdz 12. maijam.

Izstādes atklāšana ir viens no notikumiem, ar kuriem Mālpilī un Mālpils Kultūras centrā tiks uzsākti Skulmju dzimtai veltītie pasākumi, kuru galvenā norise gaidāma 22.un 23.aprīlī, kad ikviens aicināts apmeklēt koncertuzvedumu “Valentīns Skulme 100 vēstulēs”. Koncertuzvedumā varēs izjust stāstu par teātra un kino aktiera ideālu meklējumiem sevī, mākslā, pasaulē, kurus skatītājs varēs iepazīt caur Valentīna Skulmes rakstītām un viņam rakstītām vēstulēm, informēja pašvaldībā.

Valentīna Skulmes stāstu 100 vēstulēs skatītājiem stāstīs aktieri Katrīne Pasternaka un Juris Kalniņš, mīms Andris Apinis, dejotāji Egija Abaroviča un Reinis Rešetins, pianisti Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs, kā arī Mālpils Kultūras centra amatierteātris “Vēji”. Koncertzveduma radošo komandu veido režisors Kārlis Anitens, māksliniece Anitra Bērziņa un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.