Menu
 

Mālpilī atklāta Skulmju dzimtai veltīta izstāde; aprīlī gaidāms koncertuzvedums

  • Autors:  sigulda.lv
Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj

Aizvadītajā nedēļas nogalē, sagaidot Valentīna Skulmes simtgadi, Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē tika atklāta Mālpils novadnieku, vienas dzimtas mākslinieku – Otto Skulmes, Martas Skulmes un Džemmas Skulmes – darbu izstāde “Skulmju zīmē”.

Izstāde tapusi sadarbībā ar mākslas mecenātiem – Zuzāņu ģimeni –, kuri Mālpils Kultūras centram no savas kolekcijas deponējuši septiņas Otto Skulmes ainavas, un Artūru Dimiteru, kurš izstādei atvēlējis Džemmas un Martas Skulmes darbus. Izstāde “Skulmju zīmē” Mālpils kultūras centrā apskatāma līdz 12. maijam.

Savukārt 22. un 23. aprīlī Mālpils Kultūras centrā norisināsies koncertuzvedums “Valentīns Skulme 100 vēstulēs”. Valentīna Skulmes stāstu stāstīs aktieri Katrīne Pasternaka un Juris Kalniņš, mīms Andris Apinis, dejotāji Egija Abaroviča un Reinis Rešetins, pianisti Roksana Tarvide un Kaspars Bumbišs, kā arī Mālpils Kultūras centra amatierteātris “Vēji”.

Koncertuzveduma radošo komandu veido režisors Kārlis Anitens, māksliniece Anitra Bērziņa un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.