Menu
 

Starptautiskā folkloras festivāla"Baltica" pasākumi jūlijā plānoti arī Siguldas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica” Latvijā norisināsies no 6. līdz 10. jūlijam. Ar moto “Nāc ar mani spēlēties” vairāk nekā 250 folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi tiksies dažādos koncertos, notikumos un aktivitātēs Inciemā, Inčukalnā, Jūdažos, Krimuldā, Lēdurgā, Mālpilī, Turaidā un Siguldā, kā arī Alsungā, Kuldīgā, Dundagā, Popē, Rīgā, Talsos un Ventspilī, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

2022.gadā festivāla "Baltica" tēma ir "Spēle", akcentējot tradicionālās kultūras iespējas kalpot par prieka avotu visiem iesaistītajiem, ar mērķi pulcināt tos baltiešus, kuri vēlas un prot saspēlēties dziesmā, dejā, mūzikā un citās lokāli raksturīgās tradicionālās kultūras izpausmēs.

“Folkloras festivāls “Baltica” ir būtiska Latvijas kultūrtelpas zīme. Tas katru trešo gadu Latvijā pulcina tradicionālās kultūras kopējus no tuvākas un tālākas apkārtnes, lai katru reizi no jauna šodienas kontekstā ieraudzītu mantojumu kā būtisku savas identitātes savpatības daļu un turpinātu dialogu ar to kopā ar tuvākiem un tālākiem kaimiņiem,” izteikusies festivāla mākslinieciskā vadītāja Māra Mellēna.

“Baltica” kopš 1987. gada notiek kādā no Baltijas valstīm, sadarbojoties valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām. Latvijā tas norisināsies jau 12. reizi un pulcēs etnogrāfiskos ansambļus, folkloras un folkloras deju kopas, tautas muzikantus, lietišķās mākslas meistarus, amatniekus un stāstniekus, kā arī dzīvā kultūras mantojuma kopējus no Baltijas valstīm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.