Logo
Drukāt šo lapu

Jūrmalā nākamā gada jūlijā norisināsies elektroniskās mūzikas festivāls "Gem Fest"

Jūrmalā nākamā gada jūlijā norisināsies elektroniskās mūzikas festivāls "Gem Fest" Foto: facebook.com/pg/GemFestival

Jūrmalā, kādreizējā Slokas papīrfabrikas teritorijā, nākamā gada jūlijā norisināsies elektroniskās mūzikas festivāls "Gem Fest", kas līdz šim rīkots Gruzijas kūrortpilsētā Anaklijā, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāju pārstāvis Konstantīns Ņedošivins.

Mūzikas festivāls izveidots pirms četriem gadiem, un kopš tā laika pasākums ir bijis viens no apmeklētākajiem Kaukāzu reģionā. Pērn 32 dienu ilgo "Gem Fest" apmeklēja aptuveni 40 000 cilvēku.

Kopš "Gem Fest" dibināšanas to apmeklējuši vairāk nekā 1000 mākslinieku no visas pasaules. Festivālu papildina arī vairāk nekā 50 mazumtirdzniecības vietu, tostarp kafejnīcas, bāri, veikali un restorāni.

Četru gadu laikā uz "Gem Fest" skatuvēm kāpuši tādi elektroniskās mūzikas mākslinieki kā Armins van Būrens, "Martin Garrix", Stīvs Aoki, dīdžeji "Solomun", "Axwell & Ingrosso", "Fedde Le Grand", "Luciano", "Dubfire", kā arī Vācijas elektroniskās mūzikas producents Pauls Kalkbrenners, grupa "Tale of Us" un citi.

Pašlaik festivāla rīkotāji kā vienu no nākamā gada galvenajiem viesiem izziņojuši Lī Grantu no Lielbritānijas, kurš ar elektroniskās mūzikas priekšnesumu veidošanu nodarbojas jau 20 gadu. Līdzās dīdžeju koncertiem festivāla apmeklētāji varēs apmeklēt filmu konkursus, piedalīties vairāk nekā 20 dažādās sporta spēlēs, kā arī mūzikas producentu vadībā gūt zināšanas vairākās meistarklasēs.

Festivāla dibinātājs ir bijušais Gruzijas tūrisma ministrs Giorgijs Sigua, kurš uzskata, ka festivāla norise Latvijā spēj uzlabot pašreizējo situāciju tūrisma nozarē un valsts ekonomiku kopumā. "Pēc festivāla izveidošanas Gruzijā vietējā ekonomikā apgrozījums pieauga par vairākiem miljoniem eiro, Jūrmalā plānojam un ceram, ka apmeklētāju skaits sasniegs līdz pat 70 000, un esam pārliecināti, ka festivāls nesīs tikai pozitīvas vēsmas, jo izveidosim arī daudzas jaunas darbavietas," paudis Sigua.

Lai informētu par gaidāmo festivālu, 27. septembrī plkst. 14.00 Fabrikas ielā 2 notiks preses konference, kurā piedalīsies Sigua, Jūrmalas domas vicemērs Ņikita Ņikiforovs (S), domes deputāts Jānis Lediņš (ZZS), festivāla mākslinieku menedžeri Eduards Samsonovs un Ksenija Ščedorova, kā arī SIA "SlokaVo" valdes priekšsēdētājs Vitālijs Olenijčuks, valdes līdzbiedri Valērijs Olenijčuks un Harijs Rozenšteins.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024